Sociálne siete sú pre Rusko väčšou hrozbou než jadrové bomby
09 | 03 | 2021 I sefredaktor
Preklad: Redakcia HD 09/03/2021

 

Vladimír Putin varoval, že „technológie sa zdokonaľujú veľmi rýchlo, ale my za nimi žiaľ nestíhame.“ Svetoví hráči pritom používajú sociálne siete ako modernú technologickú zbraň.Uviedol Tsargrad.tv.

Nové výzvy

Ruský prezident Vladimír Putin varoval všetkých pred globálnou hrozbou, ktorú mnohí doposiaľ podceňujú. Ide o problém rýchleho rozvoja špičkových technológií. Na jednej strane síce otvárajú nové príležitosti, ale na strane druhej prinášajú ľudstvu nové výzvy. .

Ruská novinárka Anna Šafranová upriamila pozornosť konkrétne na problém sociálnych sietí v modernom svete.

Sociálna sieť ako bojové pole

Šafranová upozorňuje, že tento nástroj môže byť veľmi pohodlným komunikačným prostriedkom a zdrojom získavania informácií. Zároveň svetoví hráči používajú sociálne siete ako modernú technologickú zbraň.


Ako jadrová energia

Aj preto prirovnala sociálne siete k jadrovej energii. I jedno i druhé môže rovnako dobre slúžiť ľuďom. Zároveň ale tiež spôsobiť obrovské problémy.

„Ťažko si predstaviť, čo môže byť nebezpečnejšie než jadrový výbuch. Jadrové reaktory nám však zároveň vyrábajú elektrinu. A ponorky s jadrovým pohonom zaisťujú bezpečnosť Ruska vo všetkých oceánoch sveta,“ uviedla príklady Šafranová.

Putin: Technológie sa vyvíjajú rýchlejšie než človek

Ruská novinárka upozornila i na kľúčové vyhlásenie Putina na kolégiu ruského ministerstva vnútra. Ruský prezident varoval, že „technológie sa zdokonaľujú veľmi rýchlo, ale my za nimi žiaľ nestíhame“.

Aká je obrana?

„Dôležité je neskákať bezhlavo do priepasti príležitostí, ktoré digitalizácia núka. Pozorne a citlivo sledovať, čo naše deti robia na sociálnych sieťach. A v prípade potreby aj zasiahnuť,“ radí Šafranová.