Začala sa vojna? Naď avizuje sedemnásť konvojov NATO po Slovensku za sedem dní
08 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

Lockdown pre ne neplatí. Sedemnásť vojenských konvojov po slovenských cestách a železniciach za sedem dní. Trošku priveľa na mierové časy. Ešteže Slováci cesty povinne vyprázdnili a sú zavretí doma!


Ministerstvo obrany SR upozorňuje na svojom webe obyvateľov Slovenska, že v období od 8. do 14. marca 2021 je cez územie SR plánovaných sedemnásťcestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl.

Konkrétne pôjde o presun amerických, nemeckých, poľských a švédskych vojakov. Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity boli riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky.

V období od 8. do 14. marca 2021 sa uskutočnia tiež cestné presuny techniky Ozbrojených síl SR na trasách Nitra – Prešov, Zvolen – Hlohovec, Prešov – Nemecká, Hlohovec – Zemianske Kostoľany a späť, Nemecká – Nitra, Hlohovec – Nemšová a späť, Nemšová – Sereď a späť, Kolíňanský vrch – Nitra, Ruskov – Sklené, Rašov – Záhorie, Zemianske Kostoľany – Nemšová a späť, Sliač – Žilina a späť, Poprad – Sklené, Zemianske Kostoľany – Michalovce a späť, Sliač – Zemianske Kostoľany a späť, Zemianske Kostoľany – Trenčín a späť, Prešov – Trebišov a späť, Zemianske Kostoľany – Mokraď, Zemianske Kostoľany – Zvolen, Prešov – Zemianske Kostoľany, ako aj na trase Michalovce – Kamenica nad Cirochou.

V uvedenom období je plánovaný taktiež železničný presun na trase Prešov – Zemianske Kostoľany.

Po kolapse na D1 v Čechách pôjde americký konvoj naspäť už po železnici
Američania sa zjavne poučili z komplikácií, ktoré koncom mája spôsobil konvoj s ich obrnenou technikou a následný kolaps dopravy na diaľnici D1. Vojakov a celú techniku z vojenského cvičenia v Rumunsku a Bulharsku, ktorá se vracia naspäť do Nemecka... Čítať ďalej
22 | 06 | 2019 | Imrich Kovačič