Otestovať sa oplatí aj v Abranovciach: Na ľudí čaká tombola a v nej 40 cien. Len aby nevyhrali aj vírus!
27 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Prísť otestovať sa na COVID-19 sa vyplatí aj v obci Abranovce, kde miestni hasiči spolu so starostom pripravili pre účastníkov testovania bohatú tombolu.


Začala to obec Hrubá Borša v Bratislavskom kraji, pokračuje asi o sto ľudí menšia dedinka Abranovce v Prešovskom kraji. Reč je o tombole počas testov na koronavírus, Kým Boršania mali v tombole iba jednu cenu (ale pre muža aj ženu), Abranovčania ich majú podstatne viac, takmer štyridsať. Pochválili sa nimi na sociálnej sieti.

„Úprimne poviem, takáto tombola počas testovania je naša premiéra. Inšpiráciu zobrali naši mladí hasiči práve u Hrubej Borše. Cien je síce veľa, ale slúžia viac na rozveselenie ľudí ako na ich prilákanie otestovať sa,“ prezradil nám Stanislav Volanský, starosta Abranoviec.

„Keďže platí Covid automat a naši ľudia prakticky všade potrebujú mať test, tak testovať pre nich musíme. Keďže máme takmer 700 obyvateľov potrebujeme aby ich prišlo čo najviac aby sme pokryli náklady na testovanie. Ceny dáme aj cezpoľným, pretože nám je jedno kto príde. Do tomboly sa nezapojíme iba my, ktorí sme za organizáciu testovania zodpovední,“ dodáva na záver starosta Abranoviec.

Abranovčania by si však mali dať pozor, aby si popri výhre z tomboly neodniesli domov aj nechcený darček v podobe koronavírusu.

Bomba nápad: Starosta inšpiroval ľudí k testovaniu možnosťou vyhrať cenu
Premiérom označení ako neschopní primátori a starostovia boli pri celoplošných testovaniach oporou vláde, bez ktorých by to nezvládla. Jeden z nich dokonca dostal nápad, ktorým prilákal na testovanie viac ľudí ako má celá jeho... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik