Už aj Maďari vidia, že naše zdravotníctvo je v ruinách a ľudia v depresii
27 | 02 | 2021 I Diana Zaťková
Potrál Aktuality.sk si všimol, že maďarský server Index.hu v článku „Slovenské zdravotníctvo je v ruinách a obyvatelia v depresii,“ zverejil listy dvoch čitateliek z južného Slovenska o neutešenej situácii v krajine. Autor ako jednu z príčin zlyhania vidí rozhádanosť Matovičovej vlády a zanedbávanie pacientov v raných štádiách covid-u.




V úvode článku maďarský web konštatuje, že Slovensko vo februári zatiaľ vedie svetové štatistiky v počte úmrtí na dôsledky ochorenia. „Každý tretí na covidových oddeleniach umiera,“ uvádza autor. Následne konštatuje, že britská a juhoafrická mutácia posunuli slovenské zdravotníctvo „na pokraj priepasti“.
Otcovi Eszter nedokázali pomôcť

Tieto neveselé konštatovania Index.hu dokumentuje listom Eszter, čitateľky maďarskej národnosti, ktorá žije na južnom Slovensku. Tá popisuje úmrtie svojho otca, ktorý chorobe podľahol kvôli tomu, že v raných štádiách ochorenia sa mu nedostalo dostatočnej pozornosti zdravotníkov.

„ Až po troch týždňoch bez vyšetrení a pobyte doma ho odviezla záchranka na intenzívku, kde po pár hodinách bohužiaľ zomrel,“ píše zronená dcéra. Mŕtve telo otca jej nemocnica vrátila v dvojitom prešitom vreci.

Pozor: Kalifornská mutácia Covidu je vraj 11-krát smrteľnejšia a nepomôže ani imunita
Od decembra 2019 bojuje s dovtedy neznámym Covidom-19 celý svet. Z epidémie sa stala pandémia a v mnohých krajinách si pôvodný koronavírus vytvoril rôzne mutácie. Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


Ďalšia čitateľka Denisa sa tiež sťažuje maďarskému webu: „Stále iba testovanie, testovanie, testovanie. Testy potrebujem na všetko. Keď idem do banky, na poštu, ale aj si zabehať. Vtedy musím dávať pozor, aby som neprekročila hranice okresu, lebo na tej druhej strane by ma mohla čakať mastná pokuta,“ sťažuje si čitateľka.
Ľudia nevidia východisko

Podľa nej obyvateľstvo chápe nevyhnutnosť opatrení, vadí im však ich nelogickosť. Ľudia sú unavení, naštvaní a nevidia východisko zo súčasnej situácie.

Maďarský web vidí jednu z príčin, prečo sa situácia nezlepšuje, v rozhádanosti vlády. A s tým súhlasí aj Denisa. „Politici sa vadia ako škôlkári, pritom zo zhoršenia situácie obviňujú údajne nezodpovedné obyvateľstvo. Ale sme to my, ktorí prijímame nepremyslené rozhodnutia? Veď často čo platilo ráno, večer už neplatí,“ posťažovala si.

Amerických diplomatov v Číne testovali análnym výterom. „Je to nedôstojné,“ tvrdí USA
Čína okrem štandardných covidových testov, používa aj tzv. análne testy, ktoré sú vraj presnejšie. Testovanie análnym výterom na vlastnej koži zažili aj niektorí americkí diplomati. USA kritizuje Čínu a tvrdí, že je to nedôstojné. Čína tvrdí, že sa... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Gabriel Matta


Index.hu následne cituje ministra financií Eduarda Hegera, ktorý priznal, že keby vláda bola jednotná, tak by krízu zvládala lepšie. Autor však konštatuje, že tomu tak nie je a v dôsledku toho posilňuje tábor popieračov koronakrízy a aj dezinfo scéna.

Skutočnosť, že obyvatelia južného Slovenska nevidia inú možnosť, ako si sťažovať na slovenské pomery maďarskému webu ukazuje, v akej kríze dôvery sa naša krajina a jej vláda nachádzajú.

Vedecky potvrdené: Strata čuchu kvôli Covidu ničí partnerský sex! My vieme prečo
Už celý dlhý rok bojuje naša planéta s nákazou, ktorá prišla ako blesk z jasného neba. Ohrozuje a ovplyvňuje naše životy vo všetkých ohľadoch. Ukázalo sa už niekoľkokrát, že covid-19 zasahuje aj do sexuálnej sféry. Strata čuchu, ktorá je jedným z... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková