Matovičove "techtle-mechtle" s Kálavskou jeho Pavlínka nekomentuje. Venuje sa ich majetkom
27 | 02 | 2021 I Gabriel Matta

Pavlína Matovičová okomentovala údajné „techtle-mechtle“ premiéra s lekárkou Kalavskou. Rozvod podľa nej nehrozí, prezradila pre eReport.


V zákulisí slovenskej politiky sa už dlho šušká o vzťahu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a bývalej ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej, ktorú na začiatku pandémie Matovič predstavil ako členku svojho pandemického tímu. Zvesti o tom, že Matovič a Kalavská mohli mať aj bližší ako pracovný vzťah sa dostali aj do uší premiérovej manželky Pavlíny Matovičovej

Igor Matovič sa už ako začínajúci líder hnutia Obyčajní ľudia (OĽaNO) rozhodol prepísať svoj celý majetok na manželku Pavlínu, učiteľku pôvodom z východného Slovenska, s ktorou v médiách dlhodobo pôsobia ako príkladný párik.

Matovičova manželka k jeho údajnej nevere s exministerkou Kalavskou: V dnešnej dobe treba mať studenú hlavu
Verejnosťou rezonujú klebety o premiérovi Igorovi Matovičovi a bývalej ministerke zdravotníctva Andrey Kalavskej, s ktorou v minulosti úzko spolupracoval. Na údajnú neveru najnovšie pre portál ereport.sk zareagovala aj premiérova manželka Pavlína... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Pozícia Matoviča ako výstredného odvážneho opozičného politika sa ale zmenila po voľbách vo februári 2020, keď jeho strana s veľkým náskokom vyhrala a bolo všetkým jasné, že Matovič sa stane premiérom. V tom čase jeho manželka vyhlásila, že Slováci, ktorí dali hlas hnutiu OĽaNO, urobili dobre.

„Ďakujem, že ste im dali hlas a dali možnosť ukázať, že ten šašo z Trnavy je kvalitná a veľmi dobrá voľba. To vám garantujem,“ vyhlásila Pavlína Matovičová počas volebnej noci.

Pavlína si okrem toho od Matoviča vydobyla privilégium, že napriek tomu, že zastáva najvyššiu exekutívnu funkciu v štáte, jej manžel sa musí aspoň jeden víkend v mesiaci venovať rodine a dcéram Klárke s Rebekou. „Povedala som mu, čo sa stane, nech sa stane. Ale jeden víkend do mesiaca bude iba náš,“ uviedla.

Z toho, čo o sebe Matovičovci povedali tesne po voľbách, sa zdá, že Pavlína by sa v budúcnosti uživila aj ako veštica. Premiér pre denník Nový Čas v marci minulého roka povedal, že so ženou sa radí aj v politických otázkach. „Niekedy jej poviem, že čo idem urobiť, niekedy jej to radšej nepoviem, lebo by mi povedala, že to radšej nerob. Naposledy som jej hovoril, aké mená sme dali na kandidátku, tak mi povedala, že budete mať 24,7 %, tak som sa schuti zasmial – a trafila to dosť presne,“ uviedol Matovič po tom, čo OĽaNO získalo vo voľbách 25,02 %.

Exministerka Kálavská odkazuje Krajčimu: Dnes mi zomreli traja pacienti. Tak už konečne odstúp!
16 | 02 | 2021 | editor01hd

Vstúpila do ideálneho vzťahu ďalšia žena?

Igor Matovič sa nestihol v premiérskom kresle poriadne ani ohriať a už musel vo veľkom riešiť najmä otázky spojené s pandémiou. Vláda vytvorila viaceré poradné orgány odborníkov, kde sa objavili známi lekári a vedci ako profesor Krčméry či bývalý prezidentský kandidát Mistrík.

V tom čase mnohých zaujalo, že vláde radila aj bývalá ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská, nominantka Smeru, ktorý je pre Matoviča úhlavným politickým nepriateľom. Je však otázne, či medzi Matovičom a Kalavskou ostalo len pri radení v zdravotníckych otázkach. V zákulisí sa totiž začalo potichu hovoriť, že premiér má ku lekárke Kalavskej veľmi blízko.

Nedávno vysvitlo, že túto fámu, ktorá vznikla ešte počas minuloročnej jari, zachytila aj manželka premiéra Pavlína. V rozhovore pre portál ereport.sk povedala, že počula o tom, že jej muž má mať s Kalavskou „techtle mechtle“. „V dnešnej dobe treba mať studenú hlavu. Zvažovať a nie všetkému sa venovať, lebo to je zbytočná strata času“.

Pavlína Matovičová sa nabalila na úkor drobných investorov, tvrdí Čarnogurský ml.
„Súd začal reštrukturalizáciu spoločnosti Arca Capital Slovakia a.s., čiže niečo podobné ako bankrot. Táto spoločnosť má desiatky tisíc drobných veriteľov, ktorí tým prišli o svoje celoživotné úspory,“ upozorňuje známy právnik. Pavlínka Matovičová... Čítať ďalej
24 | 02 | 2021 | Petra Demková


Matovičová poznamenala, že si myslí, že Igor Matovič by v skutočnosti rozvod nikdy neinicioval: „To nie. Kde by našiel takú dobrú ženu, ako som ja. Nikde. A v dnešnej dobe…” Doplnila úsmevom o svojom vzťahu so súčasným premiérom Pavlína Matovičová, ktorá si uvedomuje svoje silné postavenie vo vzťahu, kedy je majetok prepísaný na jej osobu.
Čo všetko má Pavlína pod palcom

Súčasná manželka premiéra Matoviča v roku 2006 prebrala po manželovi jeho životný biznis inzertné noviny RegionPress. Matovičovci túto firmu následne predali, no premiérova manželka sa zakrátko začala zameriavať na veľkopodnikanie v oblasti realít.

Najskôr v roku 2014 za viac ako milión eur vo verejnej súťaží od mesta Trnava odkúpila budovu bývalej ubytovne. Účelom bolo vybudovať obytný dom so zrekonštruovanými bytmi. Vo vlastníctve premiérovej manželky je podľa denníka Nový čas aj Hotel Trnavan, historická budova v centre Trnavy a novopostavený dom, kde Matovičovci bývajú.

Matovič sľúbil, že svoj plat bude dávať do fondu pomoci. Od apríla nedal ani cent
Premiér Igor Matovič už krátko po nástupe do funkcie sľúbil, že založí fond pomoci, do ktorého bude ľuďom najviac postihnutým koronakrízou prispievať celým svojim platom. Sľúbil, lenže svoje slovo nedodržal, ba dnes do neho už nedáva nikto ani... Čítať ďalej
28 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.