Pavlína Matovičová sa nabalila na úkor drobných investorov, tvrdí Čarnogurský ml.
24 | 02 | 2021 I Petra Demková

„Súd začal reštrukturalizáciu spoločnosti Arca Capital Slovakia a.s., čiže niečo podobné ako bankrot. Táto spoločnosť má desiatky tisíc drobných veriteľov, ktorí tým prišli o svoje celoživotné úspory,“ upozorňuje známy právnik. Pavlínka Matovičová však o svojich 600 tisíc, plus úroky, neprišla.


„Pavlína Matovičová sa nabalila na úkor drobných investorov. ARCA Capital skončila v reštrukturalizácii,“ nazval svoj najnovší príspevok na sociálnej sieti Ján Čarnogurský ml. Následne sa púšťa do objasňovania, čo sa stalo. „Súd začal reštrukturalizáciu spoločnosti Arca Capital Slovakia a.s., čiže niečo podobné ako bankrot. Táto spoločnosť má desiatky tisíc drobných veriteľov, ktorí tým prišli o svoje celoživotné úspory, pretože si v dobrej viere kúpili dlhopisy firmy,“ informuje právnik.

Problémy ARCA chce riešiť J&T. Uvidia svoje vklady všetci, alebo len vyvolení?  
Zdá sa, že J&T Banka spoločne s konateľmi skupiny ARCA podnikli kroky, ktoré umožnia J&T dostať sa k majetku potápajúcej sa finančnej skupiny a obísť ostatných veriteľov. Takéto konanie by však bolo trestným činom, informuje portál Hlavné... Čítať ďalej
23 | 12 | 2020 | Petra Demková


„Reštrukturalizácia firmy s veľkým majetkom nie je nikdy náhoda. Niekto na tom vždy brutálne zarobí, Pavlínka, J&T, pán Velič. A ostatní na tom neskutočne prerobia, predovšetkým drobní investori,“ napísal právnik v ďalšom slede.

„Arca Investments, materská firma Arcy Capital, má tiež veľa malých investorov, úhrnom za stovky miliónov eur. Majetok oboch spoločností sa za uplynulý rok veľmi zúžil. Hlavný akcionár, pán Velič, vybral obrovské majetky preč z dosahu veriteľov, napríklad na cyperskú firmu tiež nesúcu meno Arca,“ popisuje zvláštne praktiky syn známeho politika.

Ján Čarnogurský ml. zastupuje poškodených. „Veľkú časť majetku pán Velič poskytol skupine J&T, keď na bonitných firmách skupiny Arca pôsobiacich v energetike umožnil zriadiť J&T banke záložné právo, a to iba pár týždňov dozadu, v decembri 2020. Tým spolu a organizovane poškodili ostatných drobných veriteľov skupiny Arca,“ objasňuje.

„Našu kanceláriu nedávno požiadali o zastupovanie niekoľkí drobní investori voči skupine Arca. Podarilo sa nám na poslednú chvíľu čiastočne ochrániť ich vložené peniaze prostredníctvom rozhodnutia súdu, a to aj obstavením domu, v ktorom pán Velič býva,“ informuje verejnosť Ján Čarnogurský ml.

A teraz príde pointa. Ako sa už v minulosti špekulovalo, zdá sa, že Matovičovci boli nepochopiteľne zvýhodnení.

„Pani Pavlínka Matovičová je taktiež investorkou, mala v spoločnosti Arca Investment uložených 600 000 eur. Podľa našich informácií jej bola celá suma nedávno vyplatená, dokonca aj s výnosom, na úkor ostatných drobných veriteľov. Tento príbeh však budeme riešiť trestnoprávnou cestou. Jej manžel, pán Matovič, nebude premiérom večne. Prišiel čas tento chliev konečne dočistiť,“ zakončuje svoj príspevok Čarnogurský.

Matovičova manželka k jeho údajnej nevere s exministerkou Kalavskou: V dnešnej dobe treba mať studenú hlavu
Verejnosťou rezonujú klebety o premiérovi Igorovi Matovičovi a bývalej ministerke zdravotníctva Andrey Kalavskej, s ktorou v minulosti úzko spolupracoval. Na údajnú neveru najnovšie pre portál ereport.sk zareagovala aj premiérova manželka Pavlína... Čítať ďalej
23 | 02 | 2021 | Timotej Dudka