Gustáv Murín: „O čom to tára tá SaS–pani?“
27 | 02 | 2021 I Petra Demková

Spisovateľ Gusto Murín upozorňuje, že nápad Richarda Sulík a tým, že by zastúpil ministra zdravotníctva je len ďalšia udička na voličov. Pripomína aj kauzu „Sasanka“, kedy Sulík „posluhoval“ Kočnerovi.


Sulík: Viniť ma so smrti tisícok ľudí, to je už silná káva
Tento týždeň sa minister hospodárstva Richard Sulík ponúkol, že by prípadne mohol prevziať aj rezort zdravotníctva. Určite to nie je žiadna výhra, odmena alebo jackpot. Prečo však podľa neho nefungujú opatrenia, ktoré sú prijaté? Na túto a aj... Čítať ďalej
27 | 02 | 2021 | Diana Zaťková


„Sulík a jeho klony,“ nazval svoj príspevok na sociálnej sieti spisovateľ. „Pochopiteľne, že je nemožné uveriť, že by to tento pán myslel vážne s tým, že chce na ministerstve zdravotníctva nahradiť Krajčího. To je len ďalšia udička, pri vedomí, že mu to Psychopatovič nemôže schváliť, na naivných voličov,“ myslí si Murín.

Následne približuje verejnosti zážitok so soboty, kedy si vypočul reláciu Sobotné dialógy. „...Za úslužnej asistencie redaktorky sme sa dozvedeli od jeho adlátusky, Anny Zemanovej, šéfky poslaneckého klubu SAS-aniek ("Sasanka" je názov škandálu, kde vyšlo na povrch, ako Sulík z pozície predsedu NR SR posluhoval Kočnerovi pri ovládaní parlamentu?!), že tú fantazmagóriu myslel Sulík "úprimne", lebo on je "skvelý manažér",“ krúti hlavou Murín.

Pani poslankyňa Zemanová nešetrila slovami chvály na Sulíka aj súčasnú vládu. „A keď si redaktorka trúfla zopakovať otázku, či to naozaj myslel vážne, dozvedeli sme sa od pani Zemanovej, akú oni majú "skvelú koalíciu" a v akom biednom stave zdedili justíciu, takže (citujem) "dnes je množstvo prokurátorov v base"???! Ja si akosi neviem spomenúť na to množstvo,“ rozmýšľa spisovateľ. „To je totiž viac ako jeden, ale skôr tak desať a viac. Takže o čom to tárala tá SAS-pani?“ pýta sa na záver.

Prečo Krajčí zostáva ministrom?
Tlak na odchod ministra zdravotníctva v posledné dni zosilnel, jeho odchod si želá SaS aj Za ľudí a o rekonštrukcii vlády sa vravelo aj v Prezidentskom paláci. Vďaka čomu to minister zatiaľ ustál? Témou sa zaoberá Denník N. Čítať ďalej
26 | 02 | 2021 | Diana Zaťková