"Kríza graduje, ideme do vojnového režimu. Vláda chce zavrieť krajinu!" tvrdí Juraj Draxler
27 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Parlament v piatok odsúhlasil predĺženie núdzového stavu, ktoré opozícia ostro skritizovala. V kritike pokračuje aj exminister školstva Juraj Draxler vo svojom statuse na sociálnej sieti.


Draxler hneď v úvode svojho statusu tvrdí, že kríza u nás graduje, pretože Slovensko ide do vojnového režimu a vláda chce zavrieť krajinu. „Podľa najnovších informácií ide vláda v marci zavádzať povinné nosenie respirátorov najprv v obchodoch, potom vo všetkých interiéroch, na kontroly pohybu nasadia všetkých možných policajtov a v uliciach sa objavia aj vojaci. Zavedie sa nočný prakticky úplný zákaz vychádzania (od ôsmej večer do jednej v noci),“ píše hneď v úvode exminister školstva.



„Ak vraj čísla infekcií aj tak do 21. marca výrazne neklesnú, začnú sa zatvárať fabriky. Čo k tomu povedať? V dnešnej situácii je časť opatrení naozaj nevyhnutná, ale časť je prehnaná. Naozaj by stačilo jednoducho konečne vymáhať tie, ktoré platili doteraz,“ konštatuje Draxler, podľa ktorého je úplne nehorázne, že „ideme do takéhoto vojnového režimu po tom, ako tu máme rôzne opatrenia od októbra!

Týmto vláda stratí úplne posledné zvyšky legitimity. „Preto vládu vyzývam: keď opatrenia budete na budúci týždeň oficiálne oznamovať, zároveň s tým oznámte, že do leta podáte demisiu. A tiež očakávam, že sa zaviažete, na budúci týždeň, že na jeseň budú predčasné parlamentné voľby. Dovtedy budete vládnuť striktne len v demisii, alebo na krátky čas nastúpi striktne úradnícka vláda. K tomuto by sa podľa mňa mala pripojiť celá politická opozícia, nezávislé osobnosti, stavovské organizácie a odbory,“ dodáva na koniec statusu Juraj Draxler.

Juraj Draxler: Celá vládna koalícia je jedno veľké panoptikum slaboduchých komediantov
Exminister školstva za Ficovej vlády Juraj Draxler sa vo svojom statuse na sociálnej sieti pustil do kritiky takmer celej vlády Igora Matoviča. Dôvodov na to má viacero. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021