Drucker: Ak by sme nechali pacientov s chrípkou samoliečbe, tiež by sme mali plné nemocnice
26 | 02 | 2021 I Michal Filek

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla so zástupcami ambulantného sektora. Podľa nej je totiž ambulantná starostlivosť kľúčová pre znižovanie hospitalizácií a úmrtí na Slovensku. Vo svojom statuse si to všimol Tomáš Drucker, a poďakoval jej. Podľa neho totiž musíme pacientov liečiť v skorších štádiách ochorenia, inak budeme mať stále veľa komplikovaných prípadov a umierania. 



"Úprimné ďakujem pani prezidentke za zvýraznenie tejto dôležitej témy. Ďakujem aj zástupcom ambulantného sektora," začal svoj status na facebooku Druckrer.








A pokračoval: "Presne o tomto hovorím ja aj DOBRÁ VOĽBA. Ak nebudeme liečiť pacientov v skoršom štádiu ochorenia, potom budeme mať veľa komplikovaných prípadov v nemocniciach a zbytočné úmrtia. Potrebujeme lepšiu koordináciu z ministerstva zdravotníctva a presadzovanie štandardných liečebných postupov."





Veď, podľa neho, ak by sme takto ponechávali pacientov pri sezónnej chrípke iba napospas samoliečbe, asi by sme mali tiež plné nemocnice ťažkých prípadov.


"Neexistuje atómovka. Existuje viacero účinných nástrojov ako mať situáciu lepšie pod kontrolou. Funkčnosť ambulantného sektora je kľúčová. A netreba vymýšľať ani vymyslené. Dôverujem našim lekárskym odborným spoločnostiam, potrebujú však pomoc, koordináciu a silu ministerstva."



Dáta bez pátosu: Vyzerá to na zlomenú krivku hnusoby. Konečne!
Ak vás presviedčajú, že počet hospitalizácií, aj počet úmrtí na Slovensku rastie, nie je to pravda. "Hospitalizácie klesajú už tri dni a denne zomiera o 12 ľudí menej, ako v najhoršom čase," prinášajú trošku optimizmu Dáta bez... Čítať ďalej
26 | 02 | 2021