Krajčí: Z funkcie neodstúpim. Som nenahraditeľný
19 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího sa v poslednom čase doslova valí vlna kritiky najmä za zlý a nezvládnutý boj s koronavírusom. On však odstúpiť nechce, pretože nevidí za seba adekvátnu náhradu.


Boj s koronavírusom zatiaľ Slovensko prehráva na celej čiare. Dokumentuje to aj naše celosvetové prvenstvo v pošte mŕtvych na milión obyvateľov. Aj preto vyzýva opozícia ministra zdravotníctva na rezignáciu. On to však odmieta, ba dokonca nevidí nikoho, kto by ho na jeho mieste mohol vystriedať, píše portál topky.sk.
Z bojiska sa vraj neuteká

Marek Krajčí sa z funkcie odísť nechystá aj preto, že ju vraj vykonáva čestne a profesionálne. Cíti podporu ľudí, členov vlády i parlamentu. Na ministra sa pred pár dňami zniesla najmä od analytikov veľká kritika za to, že Slovensko nemá o koronavíruse dostatočné a presné dáta. „Budem sa snažiť bojovať. Stojíme proti neviditeľnému nepriateľovi. Myslím si, že z bojiska sa neuteká,“ uviedol Krajčí v relácii Rádia Expres Naživo s Braňom Závodským.

Na otázku o prípadnom nástupcovi na pozícii ministra zdravotníctva odpovedal: „Ak mi niekto takého predstaví, určite sa s ním rád porozprávam. Potom, keď to tak vláda uvidí, rád mu prenechám stoličku.“

V posledných dňoch sa zviedla ostrá diskusia na tému ruskej vakcíny Sputnik V, ktorú strana Za ľudí kategoricky odmietla. „Nie je to neregistrovaná vakcína, ona je registrovaná len v iných krajinách. Napríklad v Maďarsku prešla plnou registráciou,“ povedal Krajčí.

Dodal, že Maďarsko robí, čo môže, ale na Slovensku sa registrácia vraj vykonať nedá. Z prieskumu, ktorý si dali urobiť, však vyplýva, že ak by sme povolili očkovanie vakcínou Sputnik V,  vakcinácia by sa zvýšila o osem percent.

Ľudia odkazujú Remišovej: Chceme Sputnik a ty choď, kade ľahšie
Nesúhlas Veroniky Remišovej a jej strany Za ľudí s nákupom vakcíny Sputnik V vyvolal vlnu nevôle a kritiky zo strany Slovákov. Ľudia jej to na sociálnej sieti poriadne natreli. Čítať ďalej
19 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Očkujeme rýchlo, no aj tak je vakcinovaných len 6 percent obyvateľstva

Podľa prieskumu by sa až pätina Slovákov dala najradšej zaočkovať ruskou vakcínou. „My tú vakcínu nikomu nechceme nútiť,“ povedal Krajčí. Tvrdí, že ak by sme čakali na schválenie Európskou liekovou agentúrou, trvalo by to veľmi dlho

Nákup Sputnika V odporúčajú ministrovi aj hlavní odborníci na pandémiu. V súčasnej situácii by odporúčal dať sa zaočkovať aj neregistrovanou vakcínou. Krajčí povedal, že s ohľadom na súčasnú situáciu by sa ruskou vakcínou dal zaočkovať aj on sám.

Zo zložitej situácie sa podľa neho dostaneme, no údajne potrebujeme veľa očkovať. Prekážkou sú problémy s dodávkami vakcín. „Prosíme, či by nám niektoré štáty neboli ochotné pomôcť a dodať vakcíny skôr,“ povedal Krajčí. Myslí si, že sme jednou z krajín, ktorá očkuje najrýchlejšie. „Sme na piatom miest v očkovanosti, no, žiaľ, zaočkovaných máme len šesť percent obyvateľov,“ skonštatoval Krajčí.

Matovič a Krajčí, je čas aby ste odišli z vašich funkcií! Vyzýva oboch už aj široká verejnosť
Proti premiérovi Matovičovi sa dvíha čím ďalej tým väčšia vlna odporu a na odchod z funkcie ho žiada stále viac ľudí. Na odchod však už ľudia vyzývajú aj ministra zdravotníctva Krajčího. Čítať ďalej
17 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik