Injekčné striekačky a páry rôznych farieb pleti - iPhone predstavuje nové emotikony
18 | 02 | 2021 I Diana Zaťková

S vydaním ďalšej aktualizácie operačného systému dorazí na telefóny iPhone viac ako 200 nových emotikonov. Vrátane injekčnej striekačky pripravenej na očkovanie, horiaceho srdca a širokej škály možností pre páry s rôznymi odtieňmi pleti, informuje Guardian.


Emotikony dorazia ako súčasť iOS 14.5, pričom sa očakáva, že sa do iPhonov dostanú v priebehu budúceho mesiaca. Zmeny, ktoré z beta verzií zhromaždil Jeremy Burge, zakladateľ a „hlavný Emoji Officer“ spoločnosti Emojipedia , sú zmesou úplne nových výtvorov, úprav existujúcich emodži a niekoľkých aktualizácií jedinečných pre platformu Apple.


Čo sa týka počtu, najväčšou zmenou je to, že sa môžu používatelia prezentovať ako pár. Doteraz prišli s možnosťami tónu pleti i s možnosťou reprezentovať pár rovnakého pohlavia. Používatelia zariadení iPhone si tak isto budú môcť vybrať muža alebo ženu s bradou, pričom jeden tón pleti bude neskutočne pripomínať víťazku Eurovízie z roku 2014, Conchitu Wurst .


Škoda predstavuje prvý veľký elektromobil Enyaq Sportline
Prvý veľký elektromobil od Škody prichádza v športovo strihanom variante sportline, dostupná bude v troch verziách pohonu, informuje portál Novinky.cz. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Timotej Dudka

Emotikony, ktoré sú definované iba ako ukazovatele „striekačky“, majú tendenciu obsahovať dve kvapky krvi.  Teraz to Apple aktualizovala. Striekačka obsahuje číru tekutinu. Je ideálna na oznámenie, že ste práve boli očkovaní proti Covidu. V časti na výber smajlíka so žltou tvárou majú používatelia tri nové možnosti, ktoré pomenovala organizácia Unicode.


Aktualizácie ikon emodži sú prekvapujúco politickou záležitosťou.


Budú mať USA problém s výrobou stíhačiek F-35? Čína uvažuje o zákaze vývozu vzácnych zemín
Čína sa údajne pokúša vypočítať, aké veľké škody by nastali, keby sa rozhodla obmedziť dodávky minerálov nevyhnutných pre zbrojný priemysel USA, informuje portál RT. Čítať ďalej
16 | 02 | 2021 | Marek Molnár