"Je to hlúposť, ale na koľajnice sa preto nepoložím," povedal Sulík o Matovičovom pláne obnovy
18 | 02 | 2021 I Michal Filek

Vojna medzi Sulíkom a Matovičom pokračuje. "Je to evidentná hlúposť, ale premiér si to vsadil do hlavy," povedal Richard Sulík o návrhu deliť peniaze z plánu obnovy a odolnosti podľa výsledkov volieb. Minister hospodárstva to povedal pred novinármi dnes ráno, pred rokovaním vlády. Zachytil to portál hnonline.sk. 


Napriek tomu, že SaS má na vec iný názor, Richard Sulík sa pre to, podľa hnonline.sk,  "nepoloží na koľajnice".

"Je to evidentná hlúposť, ale na druhej strane okej, tak má väčšinu vo vláde. My sme neprišli do vlády sa hrabať za peniazmi alebo ich rozdeľovať. My sme prišli meniť pravidlá," zhrnul Sulík svoj postoj.

Portál hnonline cituje aj vicepremiérku Veroniku Remišovú. Tá povedala, že na plán obnovy sa pozerá ako na peniaze, ktoré nepatria jednej strane, ale ako na peniaze, ktoré majú slúžiť na rozvoj krajiny.

Viac však rozdeľovanie peňazí podľa volebných výsledkov komentovať nechcela. "Stále nie je na stole konečná verzia. Keď bude, môžete sa ma na to spýtať," uzavrela Remišová.

Minister Andrej Doležal považuje návrh za takmer konečný. O zmenách vraj nevie.

"Neviem o tom, že by sa mal (Plán obnovy) takto prerábať. Ak ste si všimli ten náš návrh, ktorý sme predstavili, vôbec nešiel podľa straníckych percent. My sme tam dali priority, ktoré si myslíme, že sú najdôležitejšie a dávali sme tam teda veľa priorít z rezortov, ktoré nám rozhodne nepatria," okomentoval minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak.

 

Draxler: Matovič zabil viac Slovákov ako Nemci počas SNP!
Slovensko už prekročilo počet šesť tisíc mŕtvych, ktorí zomreli na koronavírus. Toto hrozné číslo si všimol aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý ho pripisuje premiérovi Matovičovi a jeho nezvládnutému boju s pandémiou. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik