Bihariovej drsná kritika premiéra: Takýto stav právneho chaosu sme nezažili od čias Samovej ríše
10 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Šéfka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová v statuse na sociálnej sieti poriadne skritizovala premiéra Igora Matoviča. Hovorí o dezorientovanej štátnej moci


Šéfke progresívcov sa nepáčilo vyjadrenie vlády o epidemiologickej situácii z minulého týždňa. „Neotravujte s právnym štátom, tu sme pri odstraňovaní mafie“, dala ironický titulok svojmu statusu.

„Uprostred tohto týždňa sme sa dozvedeli, že epidemiologická situácia na Slovensku je naďalej mimoriadne zlá, britská mutácia vírusu už stihla zamoriť viaceré kraje. Spolu s tým sme sa dozvedeli, že situácia vlastne nie je až tak zlá, pretože umožňuje od pondelka návrat časti detí do škôl. Zároveň sme boli (stále tou istou tlačovkou) upovedomení, že situácia je predsa len zlá, preto sa sprísnia niektoré opatrenia,“ napísala Bihariová.



„V piatok predseda vlády skonštatoval, že on by žiadne školy neotváral. Napísal, že nevie, ako sa k tomu nakoniec postaví vláda, ale drží jej palce, aby vyrokovala dobré rozhodnutie. Nie, toto naozaj nepovedal bezmocný úradník na úrade vlády, ktorému nič iné neostáva, len držať vláde palce. Toto povedal jej predseda. Lenže ono to v skutočnosti nie je vôbec smiešne. Takýto stav právneho a inštitucionálneho chaosu sme nezažili od čias Samovej ríše,“ pokračuje v kritike Matoviča a spol. Bihariová, ktorá si všíma aj vypovedanie poslušnosti niektorých samospráv, či vyjadrenie ministra Krajniaka, že „oni“ z nich viac bláznov robiť nebudú.

Biháriová: Ak to neustojíme, budú na vine občania, lebo boli dozaista málo zodpovední
Predsedníčka mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Irena Bihariová na sociálnej sieti okomentovala včerajšie rozhodnutie premiéra Matoviča nezúčastniť sa tlačovej konferencie, na ktorej členovia vlády oznámili občanom podmienky lockdownu.... Čítať ďalej
17 | 12 | 2020 | Gabriel Matta


Pol roka nariaďuje podľa Bihariovej štát občanom povinnosť zdržať sa v obydlí, no až po takom dlhom čase zistí, že ústavný zákon to neumožňuje a musí ho prepísať. „Ústavný zákon dodnes nedovoľuje štátu ani to, aby pre ochranu verejného zdravia vykonal zásah do telesnej integrity a vynucoval odber biologického materiálu,“ vysvetľuje Biháriová.

Podľa ktorej je čerešničkou na torte, keď si najpápežskejší bojovníci proti vplyvu politikov na justičné orgány zvolia za špeciálneho prokurátora bývalého kolegu. „Mohli by sme si spísať celý zoznam nehorázností, ale teraz je to aj tak zbytočné,“ píše Bihariová.

„Čo nie je len problém nerovných metrov, ale problém normalizovania politickej arogancie a svojvôle moci. To, čo sa malo odstraňovať a naprávať, sa naopak stáva normálom. Lebo tu sa vedie boj s mafiou. Ale to sa takto nerobí, boju s mafiou predsa nemôže padnúť za obeť sám právny štát. Kritická reflexia je potrebná aj preto, aby sme nabudúce vedeli, že keď politik začne spomínať ankety, všeľudové hlasovanie, detektori lži, 100 otázkové referendá, je to znak toho, že si mýlil riadenie štátu s reality show. A že vtedy treba byť na pozore, lebo následky tohto omylu si odpykáme my všetci,“ končí status Bihariová.

Bihariová prirovnala Matoviča k Ficovi
Predsedníčka mimoparlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Irena Bihariová na premiérov postup reagovala, že Matovič sa za necelých 100 dní vo funkcii vyrovnal Robertovi Ficovi (Smer-SD). Čítať ďalej
24 | 06 | 2020 | Peter Haluza, TASR