"To je už riadna sila, referendum = Hitler, reaguje J.Draxler na komentár v Denníku N
10 | 02 | 2021 I sefredaktor

Bývalý minister zdravotníctva Juraj Draxler upozorňuje na komentár exposlanca Františka Šebeja  v Denníku N, v ktorom autor rozvádza ako referendá pochovávali nemeckú demokraciu a posilňovali moc Hitlera. "To je už riadna sila, referendum = Hitler. Za taký textík by za starých časov dostal aj nejaké okresné ocenenie pre politrukov," konštatuje exminister.




Šebej, tvrdí exminister,  je jedným z krstných otcov domácej dezinformačnej scény. Mne napríklad utkvelo v pamäti, ako v 90. rokoch pri diskusiách o vstupe do NATO opovržlivo písal o tých, ktorí sa báli, že nás aliancia zatiahne do rôznych pre nás cudzích konfliktov. Sú to úplní ignoranti a nerozumejú tomu, tvrdil, NATO je čisto obranné a určite nehrozí, že by sme sa podieľali na vojenských operáciách, ktoré nesúvisia priamo s obranou členov aliancie. "Onedlho prišlo bombardovanie Juhoslávie, potom Afganistan," píše exminister.






Šebejovou hlavnou obsesiou je podľa Draxlera Rusko a kedykoľvek naň príde reč, zdôrazňuje, ako Rusko mení západnú verejnú mienku (ako inak, starý príbeh o tom, že Trumpa vlastne vyrobili ruskí internetoví agenti a podobne). Minule dokonca zahlásil, že Putin môže v budúcnosti zaútočiť jadrovými zbraňami na vybrané európske mestá a že to chce, zdôrazňuje.




Pod dohľadom Šebeja, tvrdí Draxler,  tu vyrástli postupne viaceré skupinky "občianskych aktivistov" a "prozápadných analytikov", ktorí šíria tzv. Kosovskú lož a mnohé ďalšie hoaxy. Do neba určite nepôjde, uzatvára exminister.