Provládny Denník N primitívne zaútočil na Matovičovu sestru. Ona avizuje žalobu
06 | 02 | 2021 I Aneta Leitmanová

Denník N vlastnený oligarchami chcel zabiť dve muchy jednou ranou. Režimu aj majiteľom úslužný redaktor Vladimír Šnídl napísal článok, ktorým sa usiluje diskreditovať tak Zuzanu Belicovú, ako aj alternatívne médiá. Belicová sa pozornosti neteší a avizuje žalobu.


Matovičova sestra Belicová: V Banskej Bystrici zomrela po očkovaní 56-ročná Betka
01 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Dezinformačné weby objavili Matovičovu sestru. Jej statusy používajú na spochybnenie premiéra aj očkovania,“ nesie názov článok, ktorý vyšiel v Denníku N. Zuzana Belicová už dopredu na Facebooku avizovala, že takýto článok vyjde, kontaktoval ju totiž redaktor a kládol jej otázky, ktoré ukazovali na smer, akým sa bude článok uberať. Záujem Denníka N o sestru Igora Matoviča spustila správa, ktorú zdieľala Zuzana Belicová pred niekoľkými dňami na Facebooku. Bola o tom, že v banskej Bystrici zomrela žena po očkovaní vakcínou proti Covid-19.

Incident s úmrtím potvrdil aj bývalý banskobystrický župan Marián Kotleba a následne polícia správu vyvracala ako hoax tvrdiac, že žena zomrela na Covid-19, a nie kvôli očkovaniu.

"Príbeh Zuzany Belicovej a jej statusy sa cez bulvár a dezinformačné weby dostávajú k desiatkam tisícov ľudí,“ sťažuje sa redaktor Denníka N. A toto bude možno aj kameňom úrazu. Provládny denník evidentne trápi čítanosť alternatívnych webov a vysoký záujem verejnosti o ich obsah a na strane druhej slabá čítanosť ich vlastného „produktu“. Namiesto toho, aby sa redaktori Denníka N a majitelia sústredili na odhalenie dôvodov tejto skutočnosti, útočia.

 Redaktori Denníka N si myslia, že ak budú „škatuľkovať“ médiá, rovnako ako to robia s ľuďmi – každý, kto má iný názor je fašista či extrémista – docielia, že takouto negatívnou nálepkou urobia konkurencii škodu. Alternatívne médiá zásadne nazývajú dezinformačnými webmi a alternatívu „dezinfo“ scénou. Ak by ste čakali, že budú vyvracať postupne rad radom všetky „dezinformácie“, ako nazývajú im nevyhovujúce správy, nedočkáte sa. Ostáva len pri pošpinení bez dôkazov.

Provládny Denník N chce diskreditovať sestru Igora Matoviča Zuzanu Belicovú
Redaktor Denníka N Vladimír Šnídl oslovil sestru Igora Matoviča a z povahy jeho otázok Zuzana Belicová usúdila, že pripravovaný článok ju má zdiskreditovať. „Snahou bude ma zdiskreditovať a urobiť zo mňa pred vašimi čitateľmi šíriteľa tzv.... Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Petra Demková


„Belicovej statusy sa takto sprostredkovane dostávajú k desiatkam či stovkám tisícov ľudí a poskytujú muníciu nielen kritikom Matovičovej vlády, ale aj konšpirátorom, ktorí cez úslovie Matovičova sestra hovorí spochybňujú hygienické opatrenia či očkovanie proti covidu,“ horekujú v Denníku N a ďalej píšu: „Tento príbeh (o úmrtí Bystričanky – pozn. red.) získal oveľa väčší dosah po tom, ako do neho kritici očkovania zakomponovali Zuzanu Belicovú." Nuž, nič nebráni redaktorom Denníka N „odkukať“ dobrú novinársku prácu.

Následne sa redaktor Šnídl snaží verejnosti priblížiť, kto je Zuzana Belicová, kde pracovala, čo má vyštudované a nazrieť do jej rodinných pomerov. V tomto ohľade je internet na informácie skúpy, Zuzana je a celý život evidentne bola opatrná so zdieľaním osobných informácií. A tak sa redaktor snažil prísť k informáciám o Belicovej aspoň cez príbuzných, šťastie skúsil napríklad u bratranca Viskupiča.

Následne prešiel jej politickej angažovanosti a politickým názorom. „Dnes sa už Belicová podľa svojich slov politicky neangažuje. Z jej facebookovej komunikácie sa dá vyčítať iba to, že príležitostne prejavuje sympatie kňazovi Mariánovi Kuffovi a jeho príbuzným, Štefanovi a Filipovi Kuffovcom zo strany KDŽP. Štefan Kuffa sa v roku 2012 dostal do parlamentu na kandidátke OĽaNO. Matovič sa s ním však rozišiel po tom, ako mal Kuffa menší fyzický konflikt so seniorkou, ktorej prekážalo, že jej na stavbu rodinnej chaty Kuffovcov jazdia po pozemku nákladné autá,“ približuje redaktor Denníka N a dodáva s citeľným odporom: „Belicová k tomu hovorí, že je katolíčka a podporuje politikov, ktorí presadzujú kresťanské hodnoty, ako je ochrana života od počiatku."

Nuž, senzácia sa nekoná, redaktorovi Šnídlovi sa žiadnu špinu na Zuzanu Belicovú nájsť nepodarilo, ale splnil si aspoň základnú povinnosť – zasmradiť okolo, zastrašiť „nepriateľa“ a dať mu najavo, že ak neprestane s tým, čo robí, oni sa jej budú pravidelne venovať a znepríjemňovať jej život.

Kotleba o mŕtvej Bystričanke: Na očkovanie sa nechala nahovoriť blízkou osobou
Slovensko má už druhý prípad úmrtia po očkovaní proti koronavírusu. Informáciu dnes potvrdil na sociálnej sieti aj šéf ĽSNS Marián Kotleba. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.