Provládny Denník N chce diskreditovať sestru Igora Matoviča Zuzanu Belicovú
02 | 02 | 2021 I Petra Demková

Redaktor Denníka N Vladimír Šnídl oslovil sestru Igora Matoviča a z povahy jeho otázok Zuzana Belicová usúdila, že pripravovaný článok ju má zdiskreditovať. „Snahou bude ma zdiskreditovať a urobiť zo mňa pred vašimi čitateľmi šíriteľa tzv. “hoaxov”... Neprajem si, aby sa o mne v Denníku N písalo,“ napísala na Facebook Belicová.


Svoje stanovisko sa sestra predsedu vlády rozhodla zverejniť na sociálnej sieti. „Denník N chce písať  článok. že som vraj zdieľala od nejakej osoby na facebooku nejaký status o tom, že vraj v Bystrici niekto zomrel po očkovaní a je snaha to ututlať," upozorňuje.

Matovičova sestra Belicová: V Banskej Bystrici zomrela po očkovaní 56-ročná Betka
01 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Ja nežijem z daní ľudí ako politici či ich manželky v spoločných domácnostiach. Prečo sa médiá nevenujú im, ale všímajú si rodinných príslušníkov, ktorí nijako neprofitujú z toho, že nejaký člen rodiny je verejný činiteľ? Mojím právom je slobodne myslieť, vyjadrovať sa, slobodne šíriť svoje názory. Mojim právom je si na facebooku zdieľať, čo uznám za vhodné a neporušuje pravidlá. Ak vidím, že niekto zdieľa niečo a je pochybnosť, či je to pravda alebo nie, tak pravdu hľadám aj ja," píše Belicová.

"Ja nie som majiteľ pravdy, ani majiteľom pravdy nikdy nie je žiadny politik, denník, ani novinár. Keď pravdu nepoznám, väčšinou po nej pátram, ak mám chvíľu času. Na to mi slúžia rôzne zdroje informácii, oficiálne údaje, ktoré si viem sama vyhľadať a porovnať. Našťastie máme ešte na Slovensku akú-takú slobodu a ústavou zaručené právo na informácie, takže ich môžem slobodne vyhľadávať, kde uznám za vhodné, a nie som povinná na to využívať len niekým stanovené denníky ako údajných majiteľov pravdy,“ informuje redaktora Matovičova sestra.

„Nikdy som sa žiadnemu médiu neprosila o pozornosť, ani o články o mne, ktoré uverejňujú poprekrúcané výroky či úplné výmysly vraj “teraz budem hovoriť ja!” ktoré mali za cieľ ma zdiskreditovať len preto, že som ani po zmene vlády nijako nezmenila názory na morálku politikov a ich konanie. Ja si medializáciu mojej osoby neprajem. Neviem, či je potrebné ma znovu nejak použiť kvôli vyššej čítanosti a teda aj väčším ziskom z reklamy alebo len vysmiať a ponížiť človeka len za to, že si dovoľuje mať iný názor než by si niekto prial,“ zdôrazňuje Zuzana.

Kotleba o mŕtvej Bystričanke: Na očkovanie sa nechala nahovoriť blízkou osobou
Slovensko má už druhý prípad úmrtia po očkovaní proti koronavírusu. Informáciu dnes potvrdil na sociálnej sieti aj šéf ĽSNS Marián Kotleba. Čítať ďalej
02 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


„Ešte raz to pre istotu napíšem. Dúfam, že sa nebudete za to na mňa hnevať, ale neželám si, aby sa o mne vypisovalo v médiách, ani vo vašom Denníku N a to s akýmkoľvek zámerom. Za pochopenie ďakujem,“ uzatvára svoju odpoveď Denníku N sestra premiéra. Zuzana Belicová dala Denníku N povolenie zverejniť len toto jej stanovisko a nič iné z toho, čo plánujú.

Informácia, na ktorú sa Denník N evidentne odvoláva, je neoverená správa, ktorú Zuzana zdieľala na svojom Facebooku o tom, že v Bystrici zomrela po očkovaní 56-ročná žena. Túto informáciu mal na sociálnej sieti šíriť priamo brat zosnulej. Dnes na správu reagoval aj Marián Kotleba, ktorý ako Bystričan a bývalý predseda BSK identitu ženy aj jej úmrtie potvrdil.

Štát eviduje 453 nežiaducich účinkov po očkovaní proti Covid-19. Zomrel 79-ročný pacient
01 | 02 | 2021 | Aneta Leitmanová