Slová, ktoré sú hnacím motorom a spojivom vzťahu
05 | 02 | 2021 I Timotej Dudka
Ideálny vzťah je snom každého človeka. Nájsť onú spriaznenú dušu, s ktorou vydržíme po celý život. Čo je podľa odborníkov tajnou ingredienciou vzťahov, ktoré pretrvávajú roky?

Ako píše portál Novinky.cz, snáď každý človek, a je jedno akého pohlavia, ako malý videl nespočet rozprávok, kde nakoniec dobro zvíťazí nad zlom a princ dostane princeznú za ženu a žijú spolu šťastne až do smrti. Koniec koncov rozprávky a romantické filmy založené na tomto princípe vídame v televízii celý život aj v dospelosti. Ako to, že to ale v reálnom živote nebýva tak jednoduché ako v spomínaných príbehoch? A existuje vôbec niečo, čo nám dopomôže k nášmu "šťastnému koncu"?





Návodov na spokojný a trvalý vzťah existuje mnoho. A medzi nimi aj pár jednoduchých slov, ktoré sú doslova "hnacím motorom" mnohých z nich. Ak ste si hneď predstavili vyznanie lásky, aj to je dôležité, ale nie je to najdôležitejšie. Navyše, veľmi rýchlo môže "zovšednieť" a jeho účinok rýchlo vyšumí.


Čo robiť, ak sa vo vzťahu cítite osamelo
Ľudia sa môžu cítiť osamelo aj napriek tomu, že žijú vo vzťahu. Dôvodom môže byť stres, nedostatok kontaktu s kamarátmi, ale aj zlá komunikácia vo vzťahu, píše portál Novinky.cz. Ako tento stav zvrátiť a dosiahnuť pocit naplnenia? "Osamelosť je... Čítať ďalej
01 | 02 | 2021 | Timotej Dudka


Podľa odborníčky na vzťahy Chelsea Flaggovej tie pravé slová, ktoré majú moc udržať vzťah v chode, v sebe nezahŕňajú toľko lásky ako spomínané vyznanie. Naopak - vyžadujú umenie uznať svoju vlastnú zraniteľnosť, odovzdanie, poctivosť, ale aj vedieť uznať názor svojho partnera. Onou čarovnou formulou je jednoducho vedieť povedať "Mal/a si pravdu." Ak sa to naučíte, zmení sa tým vo vzťahu niekoľko vecí, ktoré sú však pre jeho udržanie zásadné.




Skutočné priznanie, že vás to mrzí




Niekto by mohol namietnuť, že aj slová podobného významu "je mi to ľúto" urobia rovnakú službu. Lenže tak to nie vždy je. Koľkokrát ste nútili svoje deti sa ospravedlniť za niečo, čo vykonali, aj keď samé nechceli? Koľkokrát ste sami povedali, že je vám to ľúto, len pre upokojenie situácie? Ak doslovne priznáte, že ten druhý mal pravdu, uznáte tým bez akýchkoľvek pochýb jeho názor. A to je veľký rozdiel.


Jednoznačné signály, že ste v zlom vzťahu
Takmer každý vzťah sa začína chémiou, čo priťahuje dvoch ľudí k sebe. Ani najsilnejšie puto však nezabezpečí, že vzťah vydrží, píše portál Novinky.cz. Ako spoznať, že aktuálny vzťah pre vás nie je ten pravý? Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




Dávate najavo, že skutočne načúvate




Načúvať jeden druhému je vo vzťahu potrebné. V čase, keď naše životy ale doslova ovládajú moderné technológie všetkého druhu, na skutočné načúvanie vo vzťahu nie je vždy priestor. Ak priznáte, že mal partner pravdu, okrem jeho uznania mu dávate najavo, že naozaj načúvate.





Uznáte, že nie ste dokonalí




Každý človek je radšej, keď má on sám pravdu. Lenže takéto chvíle nemôžu vo vzťahu byť jednostranné, pretože by asi čoskoro žiadny vzťah nebol. Ak poviete vyššie uvedené slová, uznáte tak nielen svoju vlastnú nedokonalosť, ale čo viac, podporíte partnera.


Zlepšite svoj sexuálny život. Ide to hneď!
Máte pocit, že je váš sexuálny život na bode mrazu? Padli ste s partnerom do rutiny? A už dávno si nepripadáte sexi? Odborníci sa zhodli na šiestich tipoch, vďaka ktorým posuniete vaše milovanie na ďalšiu úroveň. Dobrou správou je, že všetky rady... Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | Timotej Dudka