České médiá: Hokejový šampionát by mohol byť opäť v Bratislave, ale bez divákov
01 | 02 | 2021 I Marek Molnár

Už v pondelok by mohlo byť jasné, ktorá krajina prevezme organizáciu hokejových majstrovstiev sveta, ktoré sa mali pôvodne konať v Rige a Minsku. Kvôli politickej situácii a obavám o bezpečnosť Medzinárodná hokejová federácia turnaj z Bieloruska stiahla, informuje portál ČT24.


Hokejová federácia momentálne hľadá náhradníka, ktorý sa pridá k Lotyšsku. Pobaltská krajina sa mala o tohtoročný svetový šampionát deliť s Bieloruskom. Kvôli politike, bezpečnosti i pandémii sa však v Minsku nakoniec hrať nebude. Naopak šance Bratislavy sú údajne veľké. "Je tu skupina ľudí, ktorí pripravovali turnaj v roku 2019, ten tím sa dokáže dať veľmi rýchlo dokopy," povedal šéfredaktor portálu Sportnet.sk Boris Vanya.

Do začiatku majstrovstiev sveta v hokeji zostávajú necelé štyri mesiace. Práve z tohto pohľadu má Bratislava veľkú výhodu, pretože už má hotovú infraštruktúru. Aréna v slovenskom hlavnom meste má popri hlavnej hracej ploche ďalšie dve tréningové.

Výrobcovia ruského Sputniku sú pripravení pomôcť EÚ
Medzi Bruselom a farmaceutickými spoločnosťami zúri divoký spor, pokiaľ ide o vakcíny proti Covid-19. Výrobcovia vakcíny Sputnik V tvrdia, že únii môžu poskytnúť dostatočné množstvá vakcíny, ak ju EÚ schváli, informuje portál... Čítať ďalej
28 | 01 | 2021 | Marek Molnár