Šeliga hovorí o percentách a spojenectvách po voľbách - vzdal predstavu dokončiť mandát v riadnom termíne?
31 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"O právnikoch sa zvykne žartovať, že keď sa stretnú dvaja právnici, majú tri rôzne právne názory... Našťastie to neplatí vždy." začína svoj obsahom jasný status podpredseda parlamentu Juraj Šeliga (Za ľudí).


Nateraz ešte predstaviteľ koalície Juraj Šeliga sa stretol stretol s opozičnou (tiež nateraz) predsedníčkou Progresívneho Slovenska Irenou Biháriovou a debatovali "o aktuálnej téme boja proti extrémizmu." V statuse na sociálnej sieti Šeliga konštatuje, že v tejto otázke sa obaja zhodli.






Irena Biháriová a Juraj Šeliga - reprofoto FB (@Juraj Šeliga)




"Verím v dialóg a spoluprácu demokratických politikov a političiek." Plynule už na inú tému prechádza podpredseda parlamentu.


"Verím, že dnes, keď vidíme sústredený útok rôznych populistických a extrémistických skupín, konšpirátorov, užitočných idiotov, ale aj zo zahraničia platených trollov na piliere demokracie, musíme investovať čas a energiu do koordinácie pro-demokratických síl." To už naznačuje priame úmysly a plány o spojenectve s opozičným politickým subjektom, nevynechajúc pre Šeligu už takmer obvyklé nadávky. Kde sú tie časy, keď z tribún zvolával ľudí na námestia "Za slušné Slovensko" - politika ľudí naozaj mení.







„Či je to hlúpa pomsta, alebo hlúpa náhoda, je teraz už žiaľ jedno,“ píše Šeliga o vyhadzove Remišovej
Ministerka a podpredsedníčka vlády Veronika Remišová dostala vyhadzov z priestorov úradu vlády. Čo všetko za tým stojí? Zdá sa, že jej stranícky kolega v tom má jasno. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.





Vráťme sa však k Šeligovmu statusu a jeho politickému odkazu, zjavne aj terajším koaličným partnerom: "Za bránami parlamentu ostali viaceré strany, s ktorými sme - ako strana Za ľudí - mali na mnohé témy blízke, ak nie totožné názory. Progresívne Slovensko, KDH, Spolu... Snažíme sa reprezentovať aj ich voličov, najmä ak ide o boj proti korupcii, boj proti nenávisti a najmä prinášať systémové a odborné riešenia." Píše Šeliga.




Na záver je už úplne jasný: "Bola by škoda a veľká chyba rezignovať na dialóg len preto, že my sme teraz v parlamente a oni nie... Aj dnes tieto strany reprezentujú viac ako 10 percent voličov, a to nemožno brať na ľahkú váhu. Práve naopak, to že niekto je v parlamente a iní nie nemôže byť prekážkou spolupráce. O to viac, ak ide o spoločný záujem - obranu ideálov a pilierov demokracie na Slovensku." konštatuje v statuse na sociálnej sieti Juraj Šeliga.




Šeliga vykázal zo sály poslancov ĽSNS, dmietali predložiť negatívny test
Podpredseda Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga (Za ľudí) v utorok vykázal poslancov NR SR za ĽSNS z rokovacej sály. Dôvodom bolo, že odmietali predložiť potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | tasr