Rakúska polícia objavila desiatky zahraničných lyžiarov, ktorí obišli lockdown. Hrozí im mastná pokuta a karanténa
31 | 01 | 2021 I Diana Zaťková
Rakúska polícia odhalila takmer sto ľudí z Európy i mimo nej, ktorí našli spôsob, ako obísť prísne uzamknutie krajiny a relaxovať v jednom z najlepších lyžiarskych stredísk. A to aj napriek tomu, že Rakúsko zakázalo vstup zahraničným turistom, informuje portál RT.




Piatková policajná razia v meste St. Anton am Arlberg - jednom z najobľúbenejších alpských lyžiarskych stredísk v Rakúsku - skončila tým, že muži zákona odhalili 96 zahraničných milovníkov lyžovania, ktorí nedodržali existujúce predpisy o výluke Covid-19.

Previnilcom teraz hrozí pokuta až do výšky 2 180 eur. Okrem toho sa podrobia testom PCR a nejaký čas zostanú v karanténe.

Pokuta 10-tisíc libier pre dvoch Britov za obrovskú guľovačku počas lockdownu
Dvaja mladí Briti v meste Leeds musia zaplatiť pokutu vo výške 10 000 libier (okolo 11 275 eur) za obrovskú guľovačku. „Vôbec nás neteší, že sme museli obom mladíkom dať takú prísnu pokutu,“ – uvádza sa vo vyhlásení polície vo West Yorshire. „Ich... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Alpský štát vstúpil do svojej tretej národnej výluky 26. decembra a obmedzujúce opatrenia sa nedávno predĺžili až do začiatku februára. Okrem zatvorenia všetkých nepodstatných obchodov, múzeí a aj škôl vláda sprísnila aj pravidlá vstupu do krajiny - zjavne tak, aby odradila lyžiarov.

Všetci, ktorí prichádzajú do Rakúska, sú povinní ísť do karantény, zatiaľ čo turistom je jednoducho zakázaný pobyt v akýchkoľvek hoteloch a lyžiarskych strediskách. No nedočkavým milovníkom lyžovania sa podarilo nájsť niekoľko medzier v zákazoch.

Lyžiarske vleky v strediskách naďalej fungujú a pre cudzincov je stále povolené uskutočňovať školiace kurzy lyžiarskych inštruktorov. Hotelové ubytovanie je povolené aj pre obchodných cestujúcich. Lyžiari teda zjavne obchádzali predpisy predstieraním, že si hľadajú prácu v stredisku.

Bulharskí zločinci vyrobili falošný pas na meno Sylvester Stallone
Sfalšovaným cestovným pasom chceli bulharskí zločinci ukázať „príklad vysokej kvality svojej práce“. Zneužili pritom meno známej hollywoodskej filmovej hviezdy Sylvester Stallone. Falšovatelia bez okolkov „vyhlásili“ herca za bulharského štátneho... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Starosta Svätého Antona Helmut Mall začiatkom tohto týždňa médiám povedal, že jeho mesto zrazu okolo vianočných sviatkov zaznamenalo neobvyklý pohyb pracovných síl. „Mnoho mladých ľudí prichádza vlakom a údajne si hľadajú prácu,“ povedal Mall  a dodal, že to robia absolútne legálne a mestské úrady im to nemôžu zakázať.

Podľa polície medzi previnilcami boli Briti, Dáni, Švédi, Rumuni, Nemci, Austrálčania, Íri a Poliaci. Budúci uchádzači o zamestnanie v skutočnosti okrem lyžovania organizovali večierky.

Starosta sa sťažuje, že ľudia na internete zdieľajú tipy, ako sa dostať do lyžiarskych stredísk, a pritom obísť existujúce predpisy. "Niektoré fóra dokonca povzbudzujú ľudí, aby sa vybrali vlakom z Zürichu do St. Anton," uviedol Mall.

V Česku sa napriek zákazom rozbehli vleky
V lyžiarskom areáli v českej obci Čenkovice bol v sobotu spustený vlek, a to napriek protikoronavírusovým opatreniam. Na čulý lyžiarsky ruch narazili policajti, ktorí vykonávali kontrolu lyžiarskych areálov v okrese mesta Ústí nad Orlicí.... Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | tasr