V Česku sa napriek zákazom rozbehli vleky
31 | 01 | 2021 I tasr

V lyžiarskom areáli v českej obci Čenkovice bol v sobotu spustený vlek, a to napriek protikoronavírusovým opatreniam. Na čulý lyžiarsky ruch narazili policajti, ktorí vykonávali kontrolu lyžiarskych areálov v okrese mesta Ústí nad Orlicí.


Lyžovalo sa tiež v areáli Vaňkův kopec, ktorý leží neďaleko Ostravy, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

"Zadokumentovali sme, že v skiareáli Čenkovice bol v prevádzke vlek. Konanie prevádzkovateľa budeme oznamovať správnemu orgánu, v rámci čoho mu hrozí pokuta až tri milióny korún," uviedla policajná hovorkyňa Markéta Janovská.

Lyžiarsky areál Vaňkův kopec už nezvláda súčasnú situáciu, keď musí byť v dôsledku vládnych nariadení zatvorený. Chýbajú mu peniaze na zaplatenie elektriny. Prevádzkovateľ areálu Vaňkův kopec Martin Kafka pre médiá uviedol, že otvorené majú aj na protest, ale predovšetkým preto, že im nič iné nezostáva.

Prevádzkovatelia areálu na svojom facebookovom profile uvádzajú, že do 2. februára musia doplatiť elektrinu vo výške 500.000 korún, ale nemajú z čoho, dodali Novinky.cz.

 

Británia: Návrat k bežnému životu môže trvať 2-3 roky, v závislosti od vakcín
Život na svete sa do bežného stavu nevráti ešte dva alebo tri roky, v závislosti od distribúcie vakcín proti ochoreniu COVID-19. Pre stanicu Sky News to uviedla Clare Wenhamová z Londýnskej školy ekonómie a politických vied (LSE). Čítať ďalej
30 | 01 | 2021 | tasr