Gates dúfa, že testovať sa bude až 20% populácie planéty každý týždeň
30 | 01 | 2021 I Gabriel Matta

Bill Gates je veľmi prekvapený „bláznivými“ konšpiračnými teóriami, ktoré o ňom kolujú uprostred pandémie. Dúfa, že svet bude raz schopný testovať týždenne 20% globálnej populácie planéty.


Spoluzakladateľ Microsoftu a jeden z najbohatších mužov sveta Bill Gates uviedol, že je „veľmi prekvapený“ z veľkého množstva konšpiračných teórií, ktoré sa o ňom objavili a rozšírili na sociálnych sieťach počas pandémie Covid-19

Miliardár poukázal na ohromný dosah dezinformácií o pandémii, ktoré vytvárajú veľké prekážky proti hromadnému očkovaniu.

Gates pre agentúru Reuters uviedol, že „bláznivé konšpiračné teórie“ o ňom, ako aj o americkom odborníkovi na infekčné choroby doktorovi Faucim, boli s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobené desivou povahou pandémie a nárastom sociálnych médií.

Niektoré z najvýznamnejších, podľa Gatesa absolútne nepodložených, konšpiračných teórií o pandémii sa krútili okolo tvrdenia, že chce pomocou vakcín aplikovať do svetovej populácie sledovateľné mikročipy.

Bill Gates na čele staviteľov bezhotovostného raja (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
09 | 08 | 2020 | Iveta Machová


Gates hovoril, že by chcel naozaj vedieť, či ľudia skutočne veria týmto konšpiračným teóriám, a pýtal sa, ako to všetko mení správanie ľudí a ako by sa to dalo minimalizovať.

Počas rozhovoru Gates tiež ocenil doktora Fauciho a Francisa Collinsa, šéfa amerického Národného inštitútu zdravia, a označil ich za „inteligentných“ a „úžasných ľudí“.

Gates taktiež uviedol, že sa teší na to, ako obaja budú efektívne pracovať a hovoriť pravdu za prezidenta Joea Bidena a dodal, že za vlády Trumpa sa niekedy zdalo, že Fauci a Collins „boli jedinými zdravými ľuďmi vo vláde USA“.

Filantropická nadácia Billa a Melindy Gatesovcov bola jednou z najväčších síl v zákulisí boja proti Covid-19.

Talianska zákonodarkyňa požaduje, aby bol Bill Gates zatknutý za „zločiny proti ľudskosti“
Talianskej zákonodarkyni sa podarilo postaviť konšpiračné obvinenie na úplne novú úroveň, pričom využila svoje parlamentné privilégium na to, aby označila Billa Gatesa za „očkovacieho zločinca“, informuje portál RT. Čítať ďalej
18 | 05 | 2020 | Marek Molnár


Nadácia pomohla financovať vývoj vakcín pre spoločnosti Moderna a AstraZeneca, ako aj ďalší výskum liečby Covid-19.

Gates však nehľadí len na pandémiu súčasnú, ale aj na tie, ktoré ešte prídu. V každoročnom prejave svojej nadácie, ktorý bol zverejnený v stredu, vyzval miliardár k rozsiahlemu globálnemu úsiliu pri príprave budúcich pandémií, ktorých hrozba musí byť podľa neho rovnako závažná ako vojnová hrozba.

Gates uviedol, že dúfa, že svet bude schopný pred ďalšou pandémiou vyvinúť „mega-diagnostické platformy“, ktoré budú schopné týždenne testovať 20% globálnej populácie.

Bývalý šéf spoločnosti Microsoft tiež vyzval na zavedenie globálneho varovného systému proti pandémiám, kde by sa vzorky patogénov mohli rýchlo sekvenovať v laboratóriu a potvrdenie vysoko infekčných, alebo nových patogénov, by aktivovalo vytvorenie globálneho tímu expertov na infekčné choroby, ktorí budú odoslaní do napadnutých oblastí.

Gates a mrazivá záhada koronavírusu (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 04 | 2020 | Preklad: Redakcia HD