Registrácia na očkovanie náhradníkov nie je vôbec jednoduchá. Dôchodca Jozef je toho živým dôkazom
29 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Ministerstvo zdravotníctva síce vydalo novú vyhlášku týkajúcu sa očkovania náhradníkov proti Covid-19, podľa ktorej sa stačí prihlásiť, dôchodca Jozef (69) s oslabenou imunitou kvôli biologickej liečbe je však živým príkladom toho, že v skutočnosti to tak jednoduché nie je, informuje portál Nový Čas.





Základnými podmienkami na vakcináciu náhradníkov je minimálny vek 65 rokov a aspoň jedna z diagnóz uvedená vo vyhláške ministerstva zdravotníctva. Pán Jozef zo Šamorína spĺňa všetky, a tak sa rozhodol zaregistrovať sa. Dôvod na registráciu má pán Jozef jasný: „Liečim sa biologickou liečbou a čítal som, že by som nemal byť očkovaný týždeň pred podaním liečby a týždeň po,“ uviedol Novému Času.

ODHALENIE: Vakcína, ktorá sa použila pri schvaľovaní bola údajne iná ako tá, ktorá sa používa na očkovanie
"Čím nás to očkujú? Vakcína, ktorá sa použila pri schvaľovaní bola iná ako tá, ktorá sa používa na očkovanie", poukázuje na najnovšie informácie europoslanec Milan Uhrík. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta


Komplikácie sa začali objavovať už po prvom telefonáte na ministerstvo zdravotníctva. „Tam mi povedali, že náhradníkov neevidujú, ale že to robia priamo nemocnice. Tak som zavolal do Univerzitnej nemocnice v Bratislave a tam mi povedali, že zoznam náhradníkov nerobia, že sa mám obrátiť na tú istú linku, kam som už volal. Tam mi dotyčná povedala, že takéto veci treba riešiť mailom. Odpoveď som od nich zatiaľ ešte nedostal,“ opísal pán Jozef svoje komplikácie pri registrácii do zoznamu náhradníkov.

Po niekoľkých pokusoch a telefonátoch sa mu však napokon podarilo aspoň niečo zariadiť. „Zavolal som aj do nemocnice v Dunajskej Strede. Pani mi povedala, že do 12. februára majú obsadené, ale že ma zaregistrujú a aby som im poslal svoje údaje, dodáva s nádejou, že bude zaočkovaný v dostatočnom predstihu pred plánovanou liečbou, ktorá sa má uskutočniť v marci.

Debakel s vakcínami sa musí riešiť, varuje Brusel
29 | 01 | 2021 | Diana Zaťková