Greksa o ministrovi Krajčim: „Tento človek je chudák... treba ho súdiť a odsúdiť"
29 | 01 | 2021 I Petra Demková

Známeho hudobníka nahnevalo video, na ktorom minister zdravotníctva vysvetľuje svoj postoj k vyjadreniu generálneho prokurátora Žilinku o protiprávnosti Mikasových nariadení. Marek Krajčí pôsobí na videu bezradne a nekompetentne.    


„Keď si vypočujete týchto 6 minút, tak pochopíte, že tento človek je vlastne chudák sračka, ktorého by mi bolo v podstate aj ľúto. Len problém je ten, že jeho hlúpe a nekompetentné riadenie kovid krízy a ministerstva zdravotníctva, do ktorého ešte zasahuje brutálne Testovič, má vplyv na životy nás a našich detí a preto s ním netreba mať žiadne zľutovanie, treba ho súdiť a jedného dňa aj odsúdiť,“ napísal na svojom Facebooku hudobník.

Hudobník Greksa o Milanovej: chuderka, nula, ktorá sedí na stoličke ministerstva kultúry
Hudobníci majú už „ničnerobenia“ Ministerstva kultúry, ktoré by im malo pomôcť preklenúť krízu, plné zuby. Finančná pomoc neprichádza ani po mesiacoch. Teraz sa rozohnil aj hudobník a mestský poslanec Marián Greksa. To, čo odkázal ministerke, sa... Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Petra Demková


Video, na ktorom je rozhovor s ministrom zdravotníctva, nakrútili novinári na chodbe Národnej rady v deň, kedy generálny prokurátor verejne vyslovil uzávery po preskúmaní nariadení hlavného hygienika Jána Mikasa. Minister Krajčí pôsobí na videu neisto, vzdychá a tápe. Na otázky novinárov, aké stanovisko má k ortieľu generálneho prokurátora hovorí, že nie je právnik... a len chce, „aby sme si všetci boli rovní a dobre sa tu mali“... ďalej, že si to (stanovisko) chce v kľude prejsť. Na samotné hlasovanie, aj chorých poslancov koncom decembra v Národnej rade povedal, že to bola vtedy „vážna ústavno-právna záležitosť“ a „bolo to potrebné, za tým si stojím“.

Krajčí na neodbytné otázky novinárov odpovedal, že ak sa potvrdí, že Žilinka má pravdu, dá Mikasa odvolať. Vlastnú zodpovednosť za svojho podriadeného však nevníma a svoju funkciu nezloží. Rovnako tak odmietol spojiť so svojím odchodom neúspech pri zavedení Covid automatu od 8.2.

Šutaj Eštok: Hlavný hygienik by mal okamžite odísť
Poslanec HLAS-u Matúš Šutaj Eštok si myslí, že Jozef Mikas by mal okamžite skončiť. Výnimka, na základe ktorej mohli prísť do parlamentu hlasovať poslanci, pozitívni na Covid, bola protizákonná. A rovnako aj tá, na základe ktorej lietal za... Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Michal Filek