Šutaj Eštok: Hlavný hygienik by mal okamžite odísť
29 | 01 | 2021 I Michal Filek

Poslanec HLAS-u Matúš Šutaj Eštok si myslí, že Jozef Mikas by mal okamžite skončiť. Výnimka, na základe ktorej mohli prísť do parlamentu hlasovať poslanci, pozitívni na Covid, bola protizákonná. A rovnako aj tá, na základe ktorej lietal za rodinou do Británie vicepremiér Holý. Skonštatoval to generálny prokurátor Žilinka. 




Poslanec tvrdí, že sa týmto rozhodnutím potvrdili slová, ktorými politická strana upozorňovala na nezákonnosť rokovania parlamentu s pozitívnymi poslancami, oddelenými igelitovou zástenou.




"Varovali sme vládnych poslancov, že porušujú zákon a dopúšťajú sa trestného činu šírenia nebezpečnej choroby. A že z tohto trestného činu im nemôže dať žiadny hygienik výnimku. Takisto sme upozorňovali, že darmo má vicepremiér Holý papalášsku výnimku - koronavírus o nej nevie a môže ho nakaziť rovnako ako hocikoho iného. Nakoniec sa stalo presne to, že vicepremiér išiel bez testu na rokovanie vlády a o pár dní ostalo šesť ministrov vrátane pána Holého pozitívnych," píše Šutaj Eštok.






Poslanec podľa vlastných slov nepochybuje o tom, že hlavný hygienik je mimoriadne vzdelaný človek a naslovovzatý odborník. "Žiaľ, nedokázal sa vzoprieť politickej manipulácii zo strany vládnej koalície. Tak ako vydal výnimkou vicepremiérovi, tak vyhovel politickej objednávke vlády a pustil do parlamentu pozitívnych poslancov - len aby koalícia mohla predlžovať núdzový stav a len aby sa nemusela dohodnúť s opozíciou. Dnes sme sa dozvedeli, že tieto opatrenia boli protizákonné. Pri všetkej úcte k jeho vzdelaniu, pán hlavný hygienik musí vo svojej funkcii skončiť. Pretože okrem vzdelania musíme mať aj elementárnu úctu k ústave a právnemu štátu."





AKTUALITA: V rukách NAKA skončil aj exprezident finančákov František Imrecze
Elitní policajti z Národnej kriminálnej agentúry dnes zadržali aj bývalého prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho. Dôvodom sú podozrenia y korupcie. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.