Hudobník Greksa o Milanovej: chuderka, nula, ktorá sedí na stoličke ministerstva kultúry
20 | 01 | 2021 I Petra Demková

Hudobníci majú už „ničnerobenia“ Ministerstva kultúry, ktoré by im malo pomôcť preklenúť krízu, plné zuby. Finančná pomoc neprichádza ani po mesiacoch. Teraz sa rozohnil aj hudobník a mestský poslanec Marián Greksa. To, čo odkázal ministerke, sa jej páčiť nebude.


„Pošlite to niekto tej chuderke nule, ktorá sedí na stoličke ministra kultúry a nemá problém brať plat za ÚPLNÉ ničnerobenie,“ začína svoj príspevok na sociálnej sieti spevák a gitarista.

Zákon o dotáciách dáva nové možnosti riešiť naliehavý stav v kultúre, tvrdí Milanová
Vládou schválený návrh novely zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR dáva nové možnosti riešiť aktuálnu situáciu v kultúre a kreatívnom priemysle. Na tlačovom brífingu počas stredajšieho rokovania vlády to povedala... Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR


„Mladá pani NATÁLIA MILANOVÁ. Tak ako nemáte rešpekt ani vlastných kolegov v najhoršej vláde od vzniku Slovenskej republiky, tak nemáte rešpekt, ani úctu a ani vážnosť nikoho z kultúrnej obce. Od najrešpektovanejšieho umelca po posledného nosiča káblov. Podarilo sa Vám dokonale zneviditeľniť ministerstvo kultúry. Najradšej by som Vás požiadal, aby ste vypadli z Vašej stoličky, ale bolo by to jedno. Od tejto tupej vlády nemôžme očakávať žiadneho schopného ministerského nominanta. Fuj. Hnus,“ napísal krátko ale razantne hudobník.

Zdieľal k tomu status priateľa z Facebooku, ktorý bilancuje aká je pomoc ministerstva kultúry umelcom od marca 2020. „Za obdobie od marca 2020 do konca roka 2020 bola poskytnutá reálna pomoc, to znamená reálne peniaze na účte z niektorej schémy pomoci v kultúre 85 ľuďom v umeleckých profesiách a 269 v neumeleckých profesiách čiže 1 092 200,-€ pre 354 ľudí!!“ napísal Tibor Zelenay. „Ministerstvo kultúry nevyčerpalo rozpočet na 2020 "ušetrilo" peniaze a vrátilo do štátneho rozpočtu v čase najväčšej pandémie v histórii SR ako hovorí klasik,“ šokuje informáciami Zelenay, ktorý sa celý život pohybuje v umeleckej brandži.

"Čím to je, že v politike sú tí najhorší a najsprostejší?" vyslovila zásadnú otázku pre budúcnosť Belousovová
Expresívne, no jasné a stručné: "Čím to je , že v politike sú tí najhorší a v mnohých prípadoch aj najsprostejší?!" Pýta sa politička a publicistka Anna Belousovová. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


„Položiť na lopatky a dosiahnuť tak pravdepodobný zánik takých ikon našej nezriaďovanej kultúry ako je Radošinské naivné divadlo, L&S divadlo alebo hudobný klub MMC nedokázali doteraz žiadne finančné krízy, ani žiadna z doterajších vlád, aj keď im často boli tieto inštitúcie nepríjemné. Táto vláda a jej ministerka kultúry sa pravdepodobne týmto zapíšu do učebníc, ak nejaké ešte nové budú, lebo aj tie musia tvoriť kreatívni ľudia,“ upozorňuje riaditeľ umeleckej agentúry.

Zelenay hodnotí, že táto vláda je tvorená ľuďmi absolútne bez empatie. „Musím aj po viacerých osobných skúsenostiach potvrdiť, že absentujúca empatia (EQ) u viacerých členov tejto vládnej garnitúry a jej kompetentných (alebo nekompetentných?) politikov je dôsledkom toho, že sa kultúra bohužiaľ dostala na posledné miesto v dôležitosti tém,“ napísal a tvrdí aj, že táto vláda dostala ľudí pracujúcich v umeleckom priemysle do absolútnych existenčných problémov a umelcov do hlbokých depresívnych stavov, z ktorých sa už možno nikdy nespamätajú.

Ľudia denne prichádzajú o prácu a štát vydáva na svoju propagandu vo verejnoprávnom médiu obrovské sumy
Poslanec NR SR a politik Smeru-SD Ľuboš Blaha vyzýva (nielen) RTVS na okamžité zastavenie relácie Pumpa. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Ivan Brožík