Draxler to Kollárovcom nakladá "jedna radosť"
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

"Skoro som skolaboval - táto strana si platí tu na FB inzeráty, v ktorých sa chváli, akú svetovú novinku zaviedli, ktorá náramne pomôže slovenským konzumentom: potravinový semafor." Rozčúlil sa politik Juraj Draxler na adresu Sme rodina a téme venoval celý dlhý status na sociálnej sieti.


"To je také, že každá potravina výrobcu, ktorý sa zapojí, bude mať na obale kód, ktorý si budete môcť naskenovať mobilom a appka, ktorú si stiahnete, vám v troch farbách ukáže, do akej miery má potravina domáci pôvod či chemické prídavky." Vysvetľuje hneď v úvode statusu Draxler.

"Čiže ono to vlastne robí to isté, čo informácie na obale, akurát, že ešte s byrokratickými medzikrokmi, keď ministerstvo pôdohospodárstva bude musieť dané informácie od výrobcov, ktorí sa do systému budú chcieť zapojiť, spracovať tak, aby sa dali zobrazovať ako "semafor". Nechápe autor citovaného statusu.

Poznámka redakcie HD - s potravinovým semaforom experimentovala už aj exministerka Matečná, jeho spustenie si vyžiadalo cca 2,8 milióna eur a dodnes zostal nefunkčný.

Matovič reční davom ako Ježíš o spasení cez testovanie, konštatuje Draxler
Exminister školstva z Ficovej vlády Juraj Draxler skritizoval masové testovanie u nás, aké nie je nikde inde na svete. Od nápadu hromadne testovať totiž upustili všetky vlády, ktoré to mali v pláne. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Vráťme sa však k Draxlerovmu statusu, v ktorom to Kollárovcom nakladá "jedna radosť": "Je to strašný nezmysel, lebo v praxi vám to vlastne nemusí vôbec nič povedať (ak vás trápia pridané látky, väčšinou chcete konkrétne vedieť, ktoré tam sú). Je to len taká zbytočná hračka, ktorá sa určite niekedy v budúcnosti zruší ako byrokratický nezmysel."

"To, čo ma najviac hnevá, je, že kvôli takýmto nekonečným sprostostiam sa neriešia dôležité veci." A Draxler ich z jeho pohľadu aj vymenúva: "Ani situácia našich prvovýrobcov, ale aj spracovateľov potravín, ktorí jednoducho sú otrokmi reťazcov a nikto sa do toho rázne nepustil. Pretože je to veľa práce: regulácie, vyjednávania, dotačné schémy či iné intervencie smerom k zabezpečeniu spracovania potravín tu, doma, aby sa nevyvážali na spracovanie do Nemecka a inde, a potom sa sem vrátili."

"Rokmi nám takmer úplne skolabovalo ovocinárstvo, nie najlepšie sa darí pestovateľom zeleniny. Máme oveľa horší index sebestačnosti ako susedné Rakúsko, hoci máme oveľa lepšie pôdne a klimatické podmienky. A poľnohospodári na to upozorňujú, veď máme mnohých šikovných, ktorým naozaj treba pomôcť." Taxatívne vypočítava Juraj Draxler.

Draxler naložil Naďovi: Nakupovať testy a zbrane - úplná radosť žiť
Minister obrany je vo svojom živle. Buď stavia do pozoru samosprávy s testovaním, alebo nakupuje po svete pre armádu, čo nestihol ani jeden predchodca pred ním. Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Ivan Brožík


A dodáva - "ale keďže tieto veci sa neriešia, a nejakú parlamentnú aktivitu vykazovať treba, tak sa vymyslia takéto blbosti. Samozrejme, medzitým už dlho nikto nepočul napríklad o nájomných bytoch, lebo už aj tomu najzákladnejšiemu planktónu voliacemu Borisa asi došlo, že okrem pár lepších ubytovní v okolí automobiliek sa v skutočnosti žiadne nájomné byty nechystajú. Ale ak ste Borisa a jeho bandu volili, tak sa nesťažujte, ako to tu vyzerá."

Zaujímavé je aj Draxlerovo "post scriptum" v jeho statuse: "Upozornili ma, že predkladateľ tejto blbosti, poslanec za Sme rodina Patrick Linhart je celkovo veľmi zaujímavá postavička. Stačí rýchly google search o skúsenostiach s týmto "potravinovým aktivistom". Plus, keď už sa toľko bavíme o vysokoškolských tituloch ľudí z vládnej koalície, tento pán má vraj bakalársky titul z Írska, ale nikde neuvádza, kde ho presne mal získať..."

Draxler: Vyhlásme Deň Matovičovho voliča!
27 | 01 | 2021 | sefredaktor