Draxler naložil Naďovi: Nakupovať testy a zbrane - úplná radosť žiť
29 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Minister obrany je vo svojom živle. Buď stavia do pozoru samosprávy s testovaním, alebo nakupuje po svete pre armádu, čo nestihol ani jeden predchodca pred ním.


Robert Kaliňák plánoval ľahké vrtuľníky Bell. Nestihol ich nakúpiť. Vtedajšia opozícia bola v extáze kritiky z takého zámeru. Ani na ministrovi obrany za SNS nenechala ani nitku suchú za izraelské radary. teraz ich najhlasnejší kritik nakupuje. Ale je tu zmena. "Zbrojiť - to je úplná radosť žiť." Píše o ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi v statuse na sociálnej sieti Juraj Draxler.

Reprofoto status FB (@Juraj Draxler)


"Aby sme nezabudli: čo robí poľný maršál? Zbrojí.
Platí za stíhačky, objednal izraelské radary. A najnovšie ide nakupovať americké vrtuľníky."

"Keby neskončil Kaliňák, armáda by zrejme mala ľahké vrtuľníky Bell 429. Aj súčasný minister tvrdil, že chce ľahšie stroje, napokon sa rozhodol pre ďalšie helikoptéry Black Hawk." Píše portál e.dennikn.sk.

"Na ministerstve obrany sa pripravuje ďalší veľký obchod, ktorý bude v jednej veci výnimočný. Slovensko dostalo od Američanov „kredit“ 50 miliónov dolárov, ktoré môže použiť na nákup vojenskej techniky. Dotácia pôjde z vládneho fondu Foreing Military Funding, ktorý môžu využívať spojenci USA. Podmienkou okrem iného je, že si objednajú výrobky amerických firiem a polovicu ceny si doplatia zo svojho." informuje citovaný web.

Redakcia HD pripomína slávny citát Bohumila Hrabala -"Nekupte to, když je to tak levné! ".

Mikulec s Naďom slávnostne odovzdali do užívania nepoužiteľný most. Vinu zvaľujú na župana
Trapas okolo mostu pri Kysaku napokon hasili hasiči. Čítať ďalej
26 | 01 | 2021 | Ivan Brožík