„Našu vlasť definitívne ovládne zlo. To najtemnejšie zlo,“ tvrdí Blaha smerom k Lipšicovi
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Návrh viacerých členov koalície na Daniela Lipšica ako šéfa špeciálnej prokuratúry doslova rozohnil opozíciu. Poslanec Národnej rady za Smer-SD Ľuboš Blaha má v tom, prečo by advokát Lipšic nemal byť na tomto poste, úplne jasno.


O tom, že na miesto šéfa špeciálneho prokurátora by mohol zasadnúť Daniel Lipšic sa na Slovensku hovorí už pár mesiacov. Proti je najmä opozícia a smerácky poslanec Ľuboš Blaha to vo svojom nateraz poslednom statuse na sociálnej sieti aj patrične okomentoval a zdôvodnil.
Ak sa Lipšic stane šéfom špeciálnej prokuratúry, chobotnica definitívne ovládne Slovensko

Posledný šéf špeciálnych prokurátorov Dušan Kováčik sedí vo väzbe obvinený zo spolupráce so zločineckou skupinou, z prijímania úplatku, zo zneužitia právomoci verejného činiteľa a tiež z korupcie. O jeho pracovnej „aktivite“ však hovorí aj pomer 61:0, ktorý sa viaže k dozorovaným prípadom a obžalobám. Nahradí ho Daniel Lipšic? „Keď sa Daniel Lipšic stane šéfom špeciálnej prokuratúry, chobotnica definitívne ovládne Slovensko. Hra bude dokonaná. Jeho skupinka ovládne bezpečnostné zložky štátu,“ píše hneď v úvode statusu Blaha, ktorý vzápätí pripomína, kto tvoril Lipšicovi kabinet v čase, keď bol ministrom vnútra.



„VLADIMÍR PČOLINSKÝ - bývalý riaditeľ Lipšicovej kancelárie a šéf organizačného odboru, MAROŠ ŽILINKA – štátny tajomník ministerstva vnútra, Lipšicova „dvojka“, MILAN KRAJNIAK – Lipšicova pravá ruka, poradca ministra vnútra, GÁBOR GRENDEL – Lipšicov hovorca a najbližší spolupracovník. A títo páni dnes ovládajú bezpečnostné zložky štátu: VLADIMÍR PČOLINSKÝ – šéf tajnej služby SIS, ktorý sa vychvaľuje tým, že „rozrába“ sudcov, MAROŠ ŽILINKA – generálny prokurátor, MILAN KRAJNIAK – minister, člen bezpečnostnej rady štátu a „dvojka“ v Sme rodine, GÁBOR GRENDEL – podpredseda parlamentu za OĽaNO, člen výboru pre obranu a bezpečnosť a podpredseda výboru na kontrolu Pčolinského SIS,“ vymenoval Blaha v statuse ľudí, ktorí boli v najužšom kontakte s Danielom Lipšicom.

Blaha o Lipšicovi: Náš Daniel je svätý a ani chodcovi na priechode by neublížil
Expresne rýchlo získaná bezpečnostná previerka pre Daniela Lipšica, kandidáta na špeciálneho prokurátora inšpirovala poslanca za Smer-SD Ľuboša Blahu. "Náš Daniel je svätý a ani chodcovi na priechode by neublížil, napísal v statuse na... Čítať ďalej
24 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.

Hovorí sa o prepojeniach na sudcu Klimenta, prokurátora Repu a ďalších, ktorí kriminalizujú opozíciu

„A teraz k tomu pribudne Lipšic ako špeciálny prokurátor, ktorého úlohou bude „rozrábať“ opozíciu a kriminalizovať oponentov vlády. V rukách majú SIS-ku, prokuratúru, vládu a parlament. Rozrábajú súdy, aby rozhodovali tak, ako treba. Všetko pod kontrolou Lipšica a jeho skupinky,“ pokračuje poslanec za Smer-SD. Skupinka podľa neho pôsobí v slovenskej politike už roky a koncentruje sa okolo nich neuveriteľná špina. „Lipšic sa motá okolo politických vrážd (Ernest Valko, Ján Kuciak, Milan Lučanský atď.), má prístup k vyšetrovacím spisom, robí advokáta Pente a ťahá motúzikmi. Jeho spolupráca s Denníkom N a osobitne Monikou Tódovou bije do očí. Pčolinského v minulosti Lipšic ako svojho úradníka posielal na miesta činu, známy je prípad smrti podpredsedu Najvyššieho súdu, kde sa Pčolinský motal, aj keď tam nemal čo hľadať. Lipšic sa takto isto motal na mieste činu už pár minút po vražde Ernesta Valka... A keď sme pri Pčolinskom, jeho nominant, „dvojka“ v SIS Boris Beňo je dnes obvinený z vydierania a ohrozenia utajovanej skutočnosti. To sú tí „rytieri“ spravodlivosti,“ poukazuje Blaha na ľudí okolo Lipšica, ale aj na jeho samotného.

Podľa Ľuboša Blahu sa v Gorile sa odhalila gigantická korupcia Dzurindovej vlády, v ktorej sedel aj Lipšic. Kľúčovou postavou bol šéf Penty. Tej Penty, ktorej dnes Lipšic robí obhajcu. „Lipšic robil advokáta Matovičovi a Naďovi ako špičkám OĽaNO a súčasnej vlády. Má údajne kľúčový vplyv na personálne nominácie v bezpečnostnej oblasti, hovorí sa o prepojeniach na sudcu Klimenta, prokurátora Repu a ďalších urválkov, ktorí dnes zbesilo kriminalizujú opozíciu,“ ukazuje Blaha ďalšie Lipšicove prepojenia, pričom vo svojom statuse ešte spomína aj strany Sme rodina, Za ľudí a SaS. „Šéf SaS Sulík mu ponúkol v roku 2018 stranícku spoluprácu. Spoločne so Sulíkom sa Lipšic objavil na diskotéke, kde sa nachádzal aj kontroverzný podnikateľ, obvinený z vraždy mafiána Deáka,“ píše ďalej Blaha vo svojom doslova megakritickom statuse.

Blaha o Matovičovi: Ste mafián, vekslák a zbohatlík! Neotierajte si ústa o najchudobnejších
22 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová

Keď sa kápo Lipšic dostane do čela špeciálnej prokuratúry, všetko bude dokonané

Blaha je presvedčený, že Lipšicova skupinka sa rozliezla po celom štáte, pretože kľúčové posty má na prokuratúre, v tajnej službe, v bezpečnostných orgánoch parlamentu aj vlády. „A „rozrábajú“ súdy. Keď sa kápo dostane do čela špeciálnej prokuratúry, všetko bude dokonané. Žiadne brzdy a protiváhy. Žiadna nezávislosť. Žiadna apolitickosť bezpečnostných zložiek. Všetko Lipšicovi ľudia. Chobotnica zožiera Slovensko. Matovičovcom chýba už len posledný krok... A našu vlasť definitívne ovládne zlo. To najtemnejšie zlo. Zabudnite na nezávislosť a spravodlivosť, toto skôr pripomína Cosu Nostru,“ končí svoj status na sociálnej sieti Ľuboš Blaha, ktorý si tentokrát obrúsky pred ústa nedával.

Remišová reaguje: Poslanec Blaha primitívne klame
Podpredsedníčka vlády Veronika Remišová na facebooku reaguje na status Ľuboša Blahu, ktorý vyslovil podozrenie, že sa protekčne nechali zaočkovať aj zamestnankyne jej sekretariátu. Čítať ďalej
20 | 01 | 2021 | Michal Filek