Mafiáni Papas a Tuti Danišovci desili celú Bratislavu. O život prišli po výbuchu auta
25 | 01 | 2021 I Jozef Uhlárik ml.

Mafia na Slovensku v 90-tych rokoch terorizovala ľudí, ktorí boli proti nej prakticky bezmocní. Našťastie, nebezpeční mafiáni sa začali potupne zabíjať sami medzi sebou.


Medzi najznámejších mafiánov patrili aj bratia Danišovci, ktorí boli v prvej polovici 90-tych rokov doslova postrachom pre celú Bratislavu. Jozef alias Papas, ale najmä jeho brat Vladislav alias Tuti hnevali nielen bežných ľudí, ale postupne aj ostatné mafiánske skupiny. Okrádali ľudí priamo na ulici či v bare, znásilňovali ženy a popritom donášali informácie z mafiánskych kruhov polícii, ktorá ich vďaka tomu dlhodobo tolerovala, píše portál muzskysvet.sk.
Vladislav si dovolil vysmiať Černáka keď sa mu boss bossov vyhrážal zabitím

O Danišovcoch sa dodnes hovorí že nemali žiadne zábrany. Jozef aj Vladislav sa obliekali po vzore talianskej mafie, ale umom talianskych gangstrov nemali vôbec nič spoločné. Každý vedel, že to boli v prvom rade grázli, ktorí na seba upozorňovali všade, kde sa objavili. „Tutibežne neplatil účty v podnikoch a na bloček sa iba podpísal svojou prezývkou na znak toho, že od neho nemá nikto nič chcieť. Báli sa ho aj taxikári, ktorým nielenže neplatil, ale ich aj vyhrážkami nútil dať mu všetky ich peniaze. Po čase sa mu začali taxikári vyhýbať. Keď ho nejaký z nich zbadal, radšej ihneď ufujazdil preč. Cítil sa už takým bossom, že v  roku 1995 na stretnutí vedúcich postáv mafie na Slovensku vysmial Mikuláša Černáka po tom, čo sa mu boss všetkých našich bossov vyhrážal zabitím.

Život Tutiho aj jeho brata Papasa, ktorý bol niekoľkokrát odsúdeným recidivistom, sa však v tom istom roku skončil, pretože 6. júla vybuchla v ich aute bombová nálož a ich telá boli rozmetané po centre Bratislavy. Išlo o oficiálne prvú mafiánsku popravu na Slovensku, ktorú mala pripraviť dvojica Mikuláš Černák a Miroslav Sýkora. Vykonaním tohto skutku ale poverili Róberta Lališa, alias Kýbel, a Jozefa Roháča, ktorý bol známym profesionálnym zabijakom.

Vraždil štrnásťkrát, bál sa ho Mečiar, Rusi aj Arméni dohromady, taký bol Mikuláš Černák
Boss bossov, tak to bol zrejme na Slovensku Mikuláš Černák, ktorý si odpykáva v Leopoldove doživotný trest za 14 vrážd, ktoré spáchal. Paradoxom je, že za mreže ho poslal Milan Lučanský, ktorý je teraz sám vo väzení, ba dokonca v tom, kam šiel po... Čítať ďalej
11 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.