Spisovateľ Gustáv Murín: neoliberálne stupidity zaplavujú západný svet
24 | 01 | 2021 I Petra Demková

Známeho slovenského spisovateľa pobúril obsah článku v časopise Plus 7 dní o tom, že anglickú kráľovnú má hrať v novom historickom seriáli herečka tmavej pleti. Murín sa smeje z absurdnej „politickej korektnosti“ Západu a predpovedá, že výsledkom týchto absurdít bude prevaha zdravého rozumu východnej Európy.  


Spisovateľ kritizuje politickú korektnosť západu, a ak niečomu môžeme bez výhrad veriť tak je to to, že náš známy spisovateľ kníh z mafiánskeho prostredia touto „chorobou“ netrpí. Murín hovorí veci evidentne úplne na rovinu. Najnovšie ho dvihol zo stoličky článok Černoška na anglickom tróne, v časopise Plus 7 dní.

Murín šéfovi RTVS Rezníkovi: Službou zločinnému režimu sa ponižuješ. Nerob to viac, je čas odísť!
„Ako hlboko ešte klesneš?“ pýta sa spisovateľ Murín svojho priateľa, riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka. „Ty si myslíš, že keď budeš takto ponížene slúžiť zločinnému režimu, že sa uchováš vo funkcii? To si myslel aj Čižnár a aj Lučanský. A ako... Čítať ďalej
19 | 01 | 2021 | Petra Demková


„NEOLIBERÁLNA STUPIDITA nemá hraníc,“ napísal. Oni sú tak "korektní", že keď na univerzite v Oxforde povedala novinárom nejaká študentka z Afriky, že sa jej nepáčia busty tých bradatých bielych mužov (ani nevedela, že boli zakladateľmi vedy, čo študovala), tak neposlali tú študentku späť do Afriky, ale zhodili tie busty tých vážených vedcov?!“ hnevá sa na Facebooku.

„Teraz dokonca menia históriu v seriáli o Henrichovi VIII. na totálny Absurdistan,“ nedáva si servítku pred ústa. „A potom, čo Rusi natočili skvelý seriál o Kataríne Veľkej, ktorá prišla na cársky dvor ako 15-ročná, tak narýchlo Briti robia ich verziu s Katarínou, ktorú hrá herečka na dôchodku (lebo dôchodci sú predsa "znevýhodnená menšina"???),“ pýta sa.

Neoliberálne stupidity zaplavujú západný svet. A dopadne to tak, že ten východný nás prevalcuje už len tým, že sa držia zdravého rozumu a nie neoliberálnych blábolov...“ uzatvára spisovateľ.

Zlatica Kušnírová a Gustáv Murín sa pohádali kvôli Matovičovi
Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej a spisovateľ Gustáv Murín si na sociálnej sieti skočili do vlasov. Pohádali sa kvôli vláde Igora Matoviča. Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová