Murín šéfovi RTVS Rezníkovi: Službou zločinnému režimu sa ponižuješ. Nerob to viac, je čas odísť!
19 | 01 | 2021 I Petra Demková

„Ako hlboko ešte klesneš?“ pýta sa spisovateľ Murín svojho priateľa, riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka. „Ty si myslíš, že keď budeš takto ponížene slúžiť zločinnému režimu, že sa uchováš vo funkcii? To si myslel aj Čižnár a aj Lučanský. A ako dopadli... Títo novodobí boľševici ťa po použití zahodia,“ varuje spisovateľ.


Gustáv Murín adresuje riaditeľovi výzvu na sociálnej sieti a oslovuje ho familiárne, krstným menom. „Jaro, poznáme sa už viac ako 30 rokov a nebolo by tomu tak, keby som ťa nepoznal ako špičkového profesionála, čo najmä rozhlas postavil na žiadúcu úroveň. V týchto dňoch ťa opäť nepoznávam, ale z tej najhoršej stránky,“ píše Murín.

Belousovová o Kolíkovej v zábavnej relácii RTVS: Toto už nie je Pumpa, ale Žumpa!
18 | 01 | 2021 | sefredaktor


Spisovateľ spomína na svoju minulosť v Slovenskej televízii, kde voľakedy začínal ako vysokoškolák na pozícii asistenta produkcie. Murín prešiel neskôr rôznymi pozíciami ako autor a moderátor. „Nikdy som ale nekolaboroval a keď v mnou moderovanej relácii Myslím, teda som žena mečiarovci zakázali vystúpenie pani Schmögnerovej, odsúdil som to v priamom prenose a vzápätí odišiel. A nikdy som to neľutoval. Slúžiť zločinnému režimu znamená ponižovať samého seba. Neponižuj sa viac, je čas odísť,“ adresuje vážne slová Rezníkovi.

„Dnes som sa dozvedel, že na tú politickú žumpu dávaš z našich koncesionárskych peňazí 27 600 eur na diel?" pýta sa nahnevane spisovateľ. Podľa neho sa Rezník schoval si sa za oficiálne vyhlásenie k odpornému vystúpeniu protagonistov údajne satirickej relácie Pumpa aj s ministerkou Kolíkovou.

"A ty tomu s týmito poskokmi moci, čo má na rukách krv generála Lučanského (nech už by bola spôsobená akokoľvek, bola spôsobená v ich rukách!), ešte napomáhaš a štedro ich za naše peniaze platíš?! Aby sa brutálne na pamiatke tohto statočného policajta odbavovali aj s tou ministerkou na jedno použitie Kolíkovou akože srandovne? Ešte neuschli kvety na hrobe zaslúžilého generála a ty platíš za naše peniaze tento cynicky hnoj?!“ spytuje svedomie riaditeľa verejnoprávnej televízie Murín.

Kolíkovej nevkusné výroky o generálovi Lučanskom v Pumpe posúdi Rada RTVS
18 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová


Upozorňuje, že  relácia porušuje elementárne zásady etiky a morálky. A Rezníkovi adresuje ďalšie tvrdé slová: „Porušuješ vlastné záväzné predpisy a zákony. Verejný funkcionár nesmie nikde vystupovať ako herec, platí to aj pre poslancov, ústavný zákon č. 357/2004 Z. z. explicitne vymenúva všetkých verejných funkcionárov, ktorých sa to týka. Môžu sa zúčastňovať iba publicistických programov a televíznych diskusných relácií podľa programovej štruktúry TV alebo v čase vyhradenom na volebnú kampaň alebo umiestňovať svoju reklamu v čase vyhradenom na volebnú kampaň, tak ako je to upravené v zákone č. 308/2000 Z. z. o vysielaní a retransmisii a zákone č. 532/2010 Z. z. o Rozhlase a televízii Slovenska,“ pripomína legislatívu Murín.

„Ako hlboko ešte klesneš, aby si si udržal neudržateľné?“ pýta sa. „Churchill povedal Chamberlainovi: Mohli ste si vybrať medzi vojnou a hanbou. Vybrali ste si hanbu a máte aj vojnu... Ty si myslíš, že keď budeš takto poníženie slúžiť zločinnému režimu, že sa uchováš vo funkcii? To si myslel aj Čižnár, a aj Lučanský. A ako dopadli... Takže príde čas a títo novodobí boľševici ťa po použití zahodia. A odídeš aj s tou hanbou. Teraz je čas odísť, ešte je čas. Ale hneď a s ospravedlnením za to, čo si pomohol v tej žumpe napáchať. Zajtra už bude neskoro. Budeš mať aj hanbu, aj ťa vykopnú. A ja sa v predpovediach zlých koncov obvykle nemýlim. Tvoj bývalý priateľ, Gusto Murín“ završuje  výzvu spisovateľ.

Chmelár ostro skritizoval spravodajstvo RTVS. "Zmenilo sa na tupú propagandu celoplošného testovania"
Eduard Chmelár si dnes pozrel hlavnú spravodajskú reláciu RTVS a zostal znechutený. Okamžite sa so svojimi pocitmi podelil s čitateľmi prostredníctvom statusu na facebooku. Správy verejnoprávnej televízie sú vraj náhradou za chorý nápad... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Michal Filek