Sarkozyho manželka brala za fiktívnu prácu 3 000 eur!
15 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Nicolasa Sarkozyho obvinili, že jeho bývalá manželka dostala platenú fiktívnu prácu asistentky parlamentu na čiastočný úväzok, jej plat bol až 3 000 eur, informuje Guardian.


Cécilia Attias, druhá manželka bývalého francúzskeho prezidenta, bola údajne zamestnaná ako asistentka ženy, ktorá zastupovala Sarkozyho ako stredopravá poslankyňa v národnom zhromaždení. Bolo to v období, keď bol v roku 2002 povýšený na ministra vnútra za vlády prezidenta Jacquesa Chiraca.


Satirické noviny Le Canard Enchainé uviedli, že Cécilii Sarkozyovej v tom čase vláda platila takmer 3 100 eur mesačne za prácu menej ako 76 hodín. Le Canard uviedli, že sa nenašiel nijaký dôkaz o tom, že by vykonala akúkoľvek prácu.

"Ani jeden článok, ani najmenšia správa, ani jedna z mnohých kníh o bývalej prvej dáme nespomína jej prácu parlamentnej asistentky poslankyne Puteauxovej," napísal denník.


Rakúsko: ošetrovateľka zo Slovenska údajne nakazila dôchodcov vo Viedni
U rakúskych susedov na Slovensku a v Česku je vysoký počet infikovaných. Slovenská ošetrovateľka údajne nakazila koronavírusom obyvateľov domova dôchodcov vo Viedni, píše rakúsky denník Kurier. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Okolie Nicolasa Sarkozyho nepopiera, že Cécilia Sarkozy bola zamestnaná ako asistentka poslankyne, ale vehementne odmietla obvinenia, že práca bola „fiktívna“.


„Profesionálny prínos Cécilie Sarkozyovej v celom politickom živote Nicolasa Sarkozyho v rokoch 1988 až 2007 je verejne známy. Významne sa angažovala v Neuilly-sur-Seine (kde bol starostom Sarkozy) a vo volebnom obvode Hauts-de-Seine, kde bol jej manžel poslanecom,“ uviedol pre francúzske médiá člen Sarkozyho tímu.


Le Canard uviedli, že preskúmali početné články o Cécilii Sarkozyovej a jej manželovi počas obdobia jej zamestnania, ako aj autobiografiu bývalej prvej dámy uverejnenú v roku 2013, a nenašli nijaké zmienky o jej parlamentnej práci. Spomenuli však jej prácu po boku jej manžela na ministerstve vnútra, ktorú údajne označila za „dobrovoľnú“.


Hackeri sa vo veľkom zameriavajú na nemocnice, sú pre nich atraktívnym cieľom
O 45% vzrástol za posledné dva mesiace počet kyberútokov v zdravotníctve. Ide o najviac postihnuté odvetvia. Smutný rekord v tomto smere drží stredná Európa, kde nárast predstavuje astronomických 145%. V Česku sa posledný útok hackerov odohral pred... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

V decembri francúzski prokurátori požiadali o odsúdenie Nicolasa Sarkozyho pre obvinenie z korupcie a obchodného ovplyvňovania a odsúdenia na štyri roky väzenia. Je to jeden z niekoľkých súdnych sporov proti Sarkozymu, ktorý bol prezidentom v rokoch 2007 až 2012.


Po odchode z funkcie bol zapojený do samostatných vyšetrovaní údajného financovania nelegálnej kampane a obvinení, že vzal peniaze bývalému líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu. Sarkozy všetky obvinenia odmieta.


Attiasová, bývalá modelka, sa so Sarkozym rozviedla v októbri 2007 krátko po tom, ako sa stal prezidentom. Nasledujúci rok sa oženil s modelkou, z ktorej sa stala speváčka, s Carlou Bruniovou.


Maďarsko nakúpi vakcíny z Číny - verejné obstarávanie v EÚ je pomalé, tvrdí minister
Verejné obstarávanie v EÚ bolo príliš pomalé a tak sa Maďarsko dohodlo so spoločnosťou Sinopharm o dodaní čínskej vakcíny proti Covid-19, uviedol vedúci kancelárie predsedu vlády Orbána, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár