Prečo a s kým chcel farár Marián Kuffa navštíviť umierajúceho Lučanského?
15 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Počas posledného dňa života generála Lučanského sa k nemu snažil manželovi dostať aj farár Kuffa. "Prišiel spolu s ďalším mužom a chcel ísť za generálom, zrejme mu dať pomazanie chorým alebo zomierajúcim. No pani Lučanská s tým nesúhlasila a tak ho k nemu prítomní dozorcovia nepustili." Opísal očitý svedok, podľa ktorého tento incident videli viacerí zamestnanci nemocnice.


 

Redakcia portálu 1.pluska.sk tvrdí, že "Kuffu sme viackrát oslovili cez jeho spolupracovníkov, pretože on sám mobil nepoužíva. Tí nám potvrdili, že odkaz mu odovzdali s tým, že nás bude farár kontaktovať, no sľub nedodržal."

Lučanskému sa však pred posledným výdychom dostalo zaopatrenia od kňaza. Za chorými v nemocnici chodieva farár a s jeho službami pre svojho manžela smútiaca žena súhlasila.

"Milan Lučanský bol obvinený v kauze Judáš pre prijímanie úplatku, do kolúznej väzby z dôvodu zabránenia ovplyvňovania svedkov ho vzal 6. decembra Špecializovaný trestný súd v Pezinku a rozhodol o jeho umiestnení do Ústavu na výkon väzby v Prešove. Už o tri dni na to skončil v ružomberskej vojenskej nemocnici so záhadným zranením oka, kde ho operovali. Lučanský cez svojho právneho zástupcu odkázal, že k zraneniu nedošlo úmyselným a ani cudzím zavinením a poďakoval sa lekárom aj väzenským dozorcom za starostlivosť. Po zákroku skončil na istý čas trenčianskej väzenskej nemocnici a 22. decembra ho znova previezli do väznice v Prešove. O týždeň na to spáchal samovraždu." Chronologicky pripomína web 1.pluska.sk.

Miroslav Radačovský: Marián Kuffa nemá v genetickej výbave strach
18 | 05 | 2019 | Miroslav Radačovský (PR článok)