Chceš sa oženiť so západniarkou? Je to zrada a máš vyhadzov! vyhráža sa čínsky Huawei
15 | 01 | 2021 I Diana Zaťková

Spoločnosť Huawei oznámila svojim čínskym zamestnancom pracujúcim v Európe, že ak sa zosobášia so západniarmi, mohli by byť vystavení prepusteniu, alebo by boli prinútení opustiť kontinent kvôli zrade, informuje portál Breitbart.


Príručka ľudských zdrojov spoločnosti Huawei s názvom „Nariadenie o prideľovaní a riadení mobility v západoeurópskom regióne“ uvádza, že zamestnanci, ktorí požiadali o trvalý pobyt v európskej krajine alebo im bol udelený, alebo sa zosobášili s rezidentom EÚ, budú „čo najskôr“ prepustení.

Dokument tiež pokračoval ďalej a uvádza, že usadenie sa v Európe predstavuje porušenie "pracovnej zmluvy".

„Tí, ktorí získali pobyt v krajine EÚ, alebo ktorých manželia majú trvalé bydlisko v EÚ a tí, ktorí dobrovoľne požiadali o trvalý pobyt v EÚ, musia čo najskôr opustiť Európu. Ak nebudú postupovať podľa pokynov, spoločnosť ukončí ich pracovný pomer, “pokračoval dokument Huawei.

Na dražbe v Londýne predali kľúč od miestnosti, v ktorej zomrel Napoleon
Kľúč od miestnosti, kde Napoleon Bonaparte zomrel ako väzeň na ostrove Svätá Helena, sa predal vo štvrtok na aukcii v sieni Sotheby's za 81 900 libier. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | tasr


Bývalý čínsky zamestnanec žijúci v Európe uviedol: „Vnútorná atmosféra spoločnosti spočíva v tom, že ak si vezmete miestneho občana a získate občianske práva, považuje sa to za zradu.“

Bývalý zamestnanec uviedol, že Huawei sa snaží udržať svojich zamestnancov pracujúcich v zahraničí pod palcom autoritárskym právným kódexom Čínskej komunistickej strany s cieľom zabrániť im v poskytovaní dôverných informácií cudzincom.

"Podľa môjho názoru sa spoločnosť snaží zabrániť ľuďom v tom, aby používali spoločnosť ako nástroj na emigráciu do západnej Európy, takže ak zistia, že sa chcete usadiť v západnej Európe, povedia vám, aby ste odišli," uviedol zamestnanec.

Domáce zvieratá sa koronavírusom nakazia od človeka len zriedkavo
Sociálne siete sú plné diskusií o tom, či sa môžu koronavírusom nakaziť aj domáce zvieratá. Podľa korutánskej zverolekárky Mariny Zuzzi-Krebitzovej sa zaznamenali ojedinelé prípady u mačiek, ktoré nakazil ich majiteľ. Opačný prípad sa ale... Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová





Odborník na národnú bezpečnosť na univerzite v Buckinghamu profesor Anthony Glees v reakcii na vyšetrovanie uviedol: „Toto sú ustanovenia, ktoré by žiadna normálna obchodná spoločnosť pre svojich zamestnancov neurobila, a to je alarmujúce a znepokojujúce.

Spoločnosť Huawei bola v centre čoraz napínavejšieho diplomatického sporu medzi Britániou a komunistickým režimom v Pekingu po tom, čo Spojené kráľovstvo oznámilo, že do roku 2027 zakáže všetku technológiu Huawei.

Tesla musí povolať do svojich servisov 150 tisíc automobilov
Americký úrad vyzval Teslu, aby kvôli bezpečnostným problémom povolala do svojich servisných stredísk vyše 150-tisíc automobilov. Týka sa to dvoch jej modelov, píšu nemecké noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung. Čítať ďalej
15 | 01 | 2021 | Ingrid Vrabcová