Miroslav Radačovský: Marián Kuffa nemá v genetickej výbave strach
18 | 05 | 2019 I Miroslav Radačovský (PR článok)
Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko pri príležitosti Medzinárodného dňa proti homofóbii nominovali na Homofóba roka aj kňaza Mariána Kuffu.

Homofóbia je termín, ktorým sa označuje diskriminácia, odpor alebo strach z homosexuality alebo homosexuálne orientovaných osôb. Jednoducho, homofób je človek, ktorý má strach z iného človeka a pociťuje voči nemu odpor.

Otec Marián Kuffa

Mal som tú česť poznať kňaza Mariána Kuffu skôr, ako sa možno niektorí z mladých ľudí narodili. Mal som tú česť pred viac ako 20 rokmi svojou troškou pomôcť pri problémoch s výstavbou dnes už veľkého a úspešného Inštitútu Krista Veľkňaza v Žakovciach. Mal som tú česť riešiť ako sudca aj spoluprácu s p. Kuffom problémy jeho „chovancov“ a to rôznych, počnúc agresívnymi ľuďmi, ľuďmi závislými na alkohole a podobne.
Teda poznám ho, poznám jeho charakter, resp. poznal som ho, pretože už dlhší čas som s ním v kontakte nebol, ale som presvedčený, že sa nezmenil. Predovšetkým kňaz Marián Kuffa nikdy nemal, nemá a nebude mať strach z kohokoľvek, nech by bol akýkoľvek, pretože to nemá dané vo svojej genetickej výbave.

Kňaz Marián Kuffa je bývalý horolezec, športovec, karatista a jazdec na koni. Sám som jazdec na koni, viem to posúdiť a chcel by som upozorniť priateľov z Dúhového Slovenska na to, že cválať na dobrom koni v horskom prostredí po skalách a potokoch, to nie je dúhový pochod v zaujímavom oblečení. Toto zvládne len skutočný chlap alebo skutočná žena.

Nerád niekoho urážam alebo osočujem, ale musím to v konkrétnom prípade jednoducho konštatovať. Vážení priatelia z IĽP, vážení priatelia z Dúhového Slovenska, v prípade p. Mariána Kuffu sa musíte hanbiť, p. Marián Kuffa je odvážny muž, odvážny kňaz, ľudí sa nebojí, ľuďom pomáha a pokiaľ pomenováva problém homosexuality, je to jeho občianska a pastoračná povinnosť.

Pokiaľ kňaz Marián Kuffa je na FB stránke a pokiaľ si tento môj príspevok prečíta, s určitosťou potvrdí to, že píšem absolútnu pravdu o jeho osobe a jeho charaktere. Hanbite sa tí, čo ho staviate do polohy homofóba. P. Kuffa je skutočný Slovák, skutočný chlap, akých Slovensko a Slováci potrebujú.