"Niekto sa správa hlúpo, ale vedci to určite nie sú," rypla si do premiéra jeho predchodkyňa Iveta Radičová
15 | 01 | 2021 I Ivan Brožík

Negatívnou udalosťou týždňa podľa bývalej premiérky Ivety Radičovej je zistenie, že "všetci, ktorí nesúhlasia s premiérom, sú hlupáci, klamári a tancujú na hroboch."


Vo vyjadrení pre dennikn.sk expremiérka píše, že "my, ktorí stále vidíme šancu očisty krajiny od korupcie a neželáme si návrat čias pred rokom 2020, so zaťatými zubami znášame takéto nevhodné a nezodpovedné správanie."

Pandémia je podľa Ivety Radičovej spolitizovaná a dnes stáva zdrojom konfliktu. "Vášnivé nezvládnuté stotožnenie sa s vlastným názorom prehlušuje schopnosť vidieť problém v perspektíve a výmene možných riešení. Vírus prehĺbil a znásobil rozpory v spoločnosti, odcudzil priateľov a zneistil či odradil politických podporovateľov."

"Namiesto potlesku lekárom a zdravotníkom počuť nadávky, namiesto dôvery vedcom zaznieva z úst premiéra ich hlboké poníženie. Ako chce vláda v takejto atmosfére dosiahnuť rešpekt a to, aby občania, ktorí sa majú prispôsobovať a zvládať ťažké existenčné podmienky, dôsledne dodržiavali opatrenia a nariadenia? Ako má väčšina spracovať permanentné, vládu oslabujúce spory a nepochopiteľné výnimky z vlastných pokynov? Komu majú ešte dôverovať? Kde majú hľadať istotu? U predstaviteľov politickej opozície? Pýta sa Radičová, ktorej vláda padla práve "vďaka" Richardovi Sulíkovi a jeho SaS, v tom čase ešte s členom - Igorom Matovičom.

„Tvrdý lockdown by mala mať vláda a parlament!“ odkazuje expremiérka Radičová
Vláda Igora Matoviča to schytáva z každej strany, no teraz s k nespokojným ľuďom opäť pridala i expremiérka Iveta Radičová, ktorá ale rovnaký odkaz poslala aj celému parlamentu. Čítať ďalej
12 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Niekto sa správa hlúpo, ale vedci to určite nie sú. Skutočný vedec totiž vie, aké ohraničené je jeho súčasné poznanie, a celý život ho sprevádza pochybnosť. Len hlupák si dokáže byť istý svojou pravdou." Veľavýznamne konštatuje Radičová.

Výrok „nech si vedci vakcínu vyrobia“ je podľa nej top prešľap. "Takže hybajte do kuchyne, zoberte hrnce a varte. Či ako?" Pýta sa bývalá premiérka.

"Na prípravu takéhoto projektu na Slovensku máme aj vedcov – expertov, ale chce to iniciatívu vlády a grantovú podporu. A nemusíme čakať na výrobcov zo zahraničia. Pomohlo by to pri očkovaní a pomohlo by to aj našej ekonomike. Takže nech sa páči, premiér, minister zdravotníctva a minister hospodárstva nech iniciujú takúto výrobu u nás so všetkou nevyhnutnou podporou: od vytvorenia podmienok cez rokovania s firmami až po grantovú podporu." navrhuje Iveta Radičová v článku pre portál dennikn.sk.

Iveta Radičová „naložila“ premiérovi aj jeho vládnemu kabinetu
Najskôr milovaný, teraz zatracovaný. Premiér Matovič klesá na popularite aj obľube nielen u svojich občanov, ale aj politikov. Jedným z nich je expremiérka Radičová, ktorá to súčasnej vláde celkom slušne „vysvetlila“. Napísal portál... Čítať ďalej
23 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.