Korone sa v Rusku nepáči, premrzla
13 | 01 | 2021 I sefredaktor
Mrazy nečakane zlepšili situáciu s COVID-19 v Rusku. Vírusy totiž všeobecne neznášajú teploty pod nulou a pri silných mrazoch je pravdepodobnosť ich šírenia výrazne nižšia. Uviedol Tsargrad.tv.

Imunológ Vladislav Žemčugov vysvetlil nečakaný súčasný pokles výskytu COVID-19 pri nízkych teplotách. Koronavírus Rusko zjavne „nemá rád“, je pre neho príliš chladné.

Mrazy, ktoré prišli bezprostredne po novoročných sviatkoch, nečakane zahrali do karát situácii s koronavírusom v Rusku. Ako vysvetlil ruský doktor lekárskych vied, imunológ a špecialista na obzvlášť nebezpečné nákazy, vírusy všeobecne neznášajú teploty pod nulou. Pri silných mrazoch je pravdepodobnosť ich šírenia teda výrazne znížená. „Súčasné počasie sa mi veľmi páči,“ potešil sa Žemčugov.

Zároveň je presvedčený, že pokles počtu nových prípadov COVID-19 bude pokračovať ešte najmenej dva týždne. Prirodzene pod podmienkou, ak bude zároveň dobre fungovať vetranie v hromadnej doprave.

Žemčugov verí, že v takom prípade ani hromadný návrat obyvateľov Ruska späť do práce po sviatkoch nezvýši výskyt koronavírusu. Podľa imunológa tak ani prípadné šírenie „britského“ kmeňa, ak by k nemu došlo, výrazne neovplyvní štatistiku nových prípadov.