Technologické spoločnosti požadujú opatrenia proti Google
21 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Skupina popredných technologických spoločností sa pripojila k viac ako 100 kritikom spoločnosti Google a vyzvala EÚ, aby proti spoločnosti podnikla prísnejšie protimonopolné opatrenia, informuje portál RT.


Skupina uviedla, že technologická spoločnosť Google neoprávnene rozširuje svoje vlastné služby pri vyhľadávaní na webe. 165 kritikov, vrátane spoločností Yelp, Expedia a Trivago, obvinilo spoločnosť Google z propagácie vlastných služieb nad ostatnými vo výsledkoch vyhľadávania a požaduje okamžité kroky na jej zastavenie.


V liste sa uvádza, že „Google získal neoprávnené výhody uprednostňovaním svojich vlastných služieb na svojich všeobecných stránkach s výsledkami vyhľadávania.“ Spoločný list podpísali spoločnosti a priemyselné skupiny z Veľkej Británie a USA, a tiež z 21 krajín Európskej únie a bol adresovaný Margrethe Vestagerovej, podpredsedníčke Európskej komisie a hlavnej protimonopolnej úradníčke tohto orgánu.


Bez lekárskeho potvrdenia možno nebudeme môcť lietať. Letecké spoločnosti chcú zaviesť „digitálne zdravotné pasy“
Tri skupiny leteckých spoločností požadujú prijatie digitálnych zdravotných pasov, ako je WorldPhone a Rockefeller podporovaný CommonPass, namiesto karantén a hraničných uzáver, ktoré znížili ich zisky, informuje portál RT. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Diana Zaťková


Google so svojou materskou spoločnosťou Alphabet obvinenia odmietol. Spoločnosť vo svojom vyhlásení uviedla: „Ľudia očakávajú, že Google im poskytne najrelevantnejšie a najkvalitnejšie výsledky vyhľadávania, ktorým môžu dôverovať. Neočakávajú, že budeme uprednostňovať konkrétne spoločnosti alebo komerčných rivalov pred ostatnými, alebo že prestaneme so zavádzaním užitočných služieb.“





Zatiaľ čo EÚ prijala podľa zákona o digitálnych trhoch nové pravidlá, ktoré by technologickým spoločnostiam zabránili uprednostňovať ich vlastné služby vo výsledkoch vyhľadávania, v liste sa tvrdí, že konkurenti spoločnosti Google „nemajú silu a zdroje na to, aby počkali“, kým nadobudne účinnosť.

Nové veliteľské stanovište ruskej armády prežije aj jadrové údery
Plná funkčnosť velenia aj po zdrvujúcich jadrových úderoch nepriateľa - to je podľa prezidenta Ruskej federácie už splnená úloha jej ozbrojených síl. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Za posledné tri roky udelil protimonopolný orgán EÚ pokutu spoločnosti Google v celkovej výške 8,25 miliárd EUR za tvrdenia, že zneužil svoju moc a kontrolu nad trhom na podporu svojich nákupných služieb, operačného systému Android a reklamných spoločností. Po predchádzajúcich trestoch kritici spoločnosti Google tvrdia, že sa nič zásadné nezmenilo a domnievajú sa, že EÚ celkovo ponechala spoločnosť Google, aby údajné problémy napravila.

Hovorca spoločnosti Google však popiera, že by predchádzajúce vyšetrovania EÚ viedli spoločnosť k zavedeniu „intenzívneho monitorovania“ a generovaniu „miliárd kliknutí pre viac ako 600 služieb porovnávacieho nákupu“.

Redakcia HD získala dokument o okolnostiach katastrofy ponorky Kursk (VIDEO)
„Pre nemenované problémy išla ku dnu“: Dokumentárny film o katastrofe ponorky „Kursk“ pred 20 rokmi ponúkame v texte. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Ivan Brožík