Zaklope na dvere NAKA aj Kaliňákovi s Počiatkom?
14 | 11 | 2020 I Natália Sollárová

Policajný Očistec odkryl viacero silných mien. Výsledkom je, že národná kriminálna agentúra zadržala hneď niekoľko vysokopostavených policajných exfunkcionárov. Do nelegálnej činnosti takéhoto rozsahu však mohli byť zapletení aj ďalší vplyvní ľudia. Žiadna mafia nefunguje bez napojenia na politické špičky. A k tým smeráckym patrili okrem iných aj Robert Kaliňák s Jánom Počiatkom, hoci sám Kaliňák za kauzou vidí skôr objednávku.


Jedným z obvinených v kauze Očistec bol aj bývalý policajný prezident Tibor Gašpar. Jeho niekdajším nadriadeným bol práve Kaliňák, ktorý však pre portál plusjedenden.sk tvrdí, že cez Gašpara sa nedal vybaviť načierno ani vodičský preukaz. „Neviem si predstaviť, že by jemu niekto niečo diktoval okrem mňa a ja som sa väčšinou iba úctivo pýtal, pretože som ako minister začínal relatívne mladý,“ obhajuje šéfa polície v rozhovore pre portál pravda.sk.

Podľa Kaliňáka ide o politickú objednávku. Prokurátor Vasiľ Špirko by k tomu určite povedal niečo iné. Keď chcel
Očistec: Prokurátor Špirko ukazuje prstom na Kaliňáka s Počiatkom
Vedenie polície je obvinené z organizovanej trestnej činnosti. Ako zločinecká skupina na najvyšších postoch v polícii robila podľa obvinení špinavú nadprácu aj v záujme ministra Kaliňáka. Ako to všetko prebiehalo píše portál... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič
korupciu v pozadí Kaliňáka, Počiatka a Bašternáka, začala ho stíhať NAKA pod vedením Roberta Krajmera.

AKTUÁLNE: Ľudovít Makó, ktorý svedčí proti Bödörovmu komandu, je na slobode
13 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová


Po vražde Jána a Martiny, vystúpil Špirko a nahlas povedal, že za sabotážou na jeho osobu videl organizovanú skupinu, dnes už všetko exfunkcionárov, ministra Kaliňáka, policajného prezidenta Gašpara, šéfa NAKA Petra Hraška, šéfa protikorupočnej jednotky NAKA Krajmera a špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Zdá sa, že na jeho tvrdeniach niečo bolo, lebo všetci menovaní okrem Kaliňáka boli nedávno zadržaní.

Politológ Radoslav Štefančík si dokonca myslí, že „ak si polícia prišla po najvyššie postavených členov policajného zboru z obdobia vlády Roberta Fica, tak ďalší v poradí sú už len dvaja Robertovia – Kaliňák a Fico. Pretože bez týchto dvoch ľudí by nemohli šéfovia polície robiť to, čo im prokuratúra momentálne vyčíta“. Pre portál tvnoviny.sk ďalej dodal, že žiadna mafia nefunguje bez napojenia na politické špičky.

Kaliňák bol nepochybne jednou z vplyvných postáv vlády Smeru. Na margo kauzy Očistec a obvinení zo založenia organizovanej skupiny hovorí, že „je tam niekoľko percent pravdy a závažných informácií a potom sú tam balastné veci – že sa poznali."

To, že sa Tibor Gašpar poznal s Norbertom Bödörom, nikdy nepoprel. To nebola neznáma informácia. Žiadne také podujatia, o ktorých sa tam hovorí, si neviem predstaviť, že by existovali. Nikto z menovaných nemal dosah na fungovanie štruktúry polície“. Situáciu dokonca prirovnáva k časom „ŠtB, keď to fungovalo práve v štýle – páchateľa máme, treba už len nájsť trestný čin“.

Raši vie, kto bude riaditeľom Trnavskej nemocnice: "Do funkcií dosadzujú svojich známych!"
Že by až tak? Repríza transparentnosti na "smerácky" spôsob? Alebo podľa seba súdim seba či v najhoršom - bolo by to možné? Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Kaliňák je presvedčený, že niečo také veľmi pripomínajú všetky rozhodnutia v súvislosti so sudcami, či už v kauze Búrka, alebo Víchrica. „V neurčitom čase, na neurčitom mieste, v neurčitej veci prišiel neurčitý páchateľ, ktorý dokonca veľakrát dal aj neurčitý úplatok. Za to dnes ľudia sedia vo väzbe,“ uviedol ďalej pre pravdu.sk.

Či s tým už Kaliňák súhlasí, alebo nie, faktom je, že aj s jeho menom sa spájajú viaceré kauzy či nedoriešené prípady. Podozreniami z nekalej činnosti a prepojením na rôzne „živly“ sa v prípade viacnásobného ministra vnútra viackrát zaoberal i zavraždený novinár Ján Kuciak.

Ako redaktor portálu aktuality.sk ešte v roku 2016 napísal, že Kaliňák patrí medzi najbohatších sociálnych demokratov v krajine. Akurát, že nikto presne nevedel, ako sa k svojmu majetku dostal. Kaliňák mal svoju verziu, že pred vstupom do politiky normálne podnikal. Potom podiely predal a začal investovať do akcií veľkých firiem. Proste šikovný obchodník.

Ako to celé prebiehalo a kam až siahla táto zločinecká organizácia prinesieme v ďalšom pokračovaní tohto článku.

AKTUÁLNE: Obvinený Dušan Kováčik končí vo funkcii. Už nechce byť špeciálnym prokurátorom!
A máme o jedného prokurátora menej. Svojej funkcie sa vzdal rovno špeciálny prokurátor Dušan Kováčik, ktorý momentálne sedí vo väzbe obvinený zo závažnej trestnej činnosti. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.