Ďalšími v poradí sú už len dvaja Robertovia – Fico a Kaliňák, myslí si politológ Štefančík
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Akcia NAKA pod názvom Očistec rozbúrila na Slovensku diskusiu o stave polície u nás. Ako sa zdá, do nelegálnej činnosti môžu byť zapletení aj niektorí politici.


Očistec, po ktorom skončilo v rukách kukláčov z NAKA osem vysokopostavených expolicajtov rezonuje Slovenskom stále. Mnohí sa pýtajú, či v „očistci“ neskončí napríklad aj šéf Smeru SD Robert Fico, za vlády ktorého bola väčšina zo zadržaných na svojich pozíciách, píše portál cas.sk.
Bez oboch Robertov nemohli šéfovia polície robiť to, čo robili

Až na dvoch skončili po rozhodnutí sudcu Špecializovaného trestného súdu všetci zadržaní vo väzbe.  Do nej teda poslali policajného exprezidenta Tibora Gašpara, bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera či bývalého šéfa NAKA Petra Hrašku. Ešte pred nimi skončili „šokujúco“ v rukách polície a následne aj vo vyšetrovacej väzbe aj šéf špeciálnej prokuratúry Dušan Kováčik, bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, bývalý šéf štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura či Norbert Bödör.

Politológ Radoslav Štefančík pre tvnoviny.sk na rovinu povedal, čo si o celej tejto situácii, myslí. „Ak si polícia prišla po najvyššie postavených členov policajného zboru z obdobia vlády Roberta Fica, tak ďalší v poradí sú už len dvaja Robertovia - Kaliňák a Fico, pretože bez týchto dvoch ľudí nemohli šéfovia polície robiť to, čo im prokuratúra momentálne vyčíta,“ povedal podľa portálu cas.sk Štefančík. Majú mať teda obaja Robertovia obavu, že raz aj na ich dvere zaklopú kukláči z NAKA?

Vyšetrovanie akcie "Očistec" vedie čoraz bližšie k Smeru-SD. Smeruje to na Kaliňáka?
Zatýkanie vysokopostavených exšéfov polície v rámci akcie Očistec, ale najmä niektoré výpovede zadržaných funkcionárov možno dovedú políciu až k dlhé roky najobľúbenejšej strane, ktorej šéfuje Robert Fico. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.