Matovičova prvá priama obeť. V Prešove počas čakania na test zomrel na infarkt 68-ročný muž, tvrdí Blaha
08 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Poslanec Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti Facebook uviedol, že v Prešove počas čakania na test zomrel na infarkt 68-ročný muž. Označil to za prvú Matovičovu obeť.


 

Blaha Vo svojom statuse píš, že je mu to nesmierne ľúto. Premiér Matovič podľa jeho úvahy zatvoril seniorov do domáceho väzenia. "Najskôr im sľúbil, že dostanú výnimku a potom ich nepustil bez modrého papiera ani do banky ani na poštu pre dôchodky." rozhorčuje sa Blaha. Podľa neho takto trýzni našich rodičov a starých rodičov. "Takto ich podviedol." vyhlásil.

Podľa neho sa mnohí seniori preľakli, že bude Matovič predlžovať zákaz vychádzania do nekonečna a tak radšej na testovanie išli aspoň na druhýkrát. A prípad úmrtia seniora v Prešove preto pripisuje na vrub Matovičovi a odkazuje mu "Tu máme výsledok."

Matovič nevylučuje tvrdý lockdown alebo ďalšie testovanie, rozhodne (vraj) celospoločenská diskusia
Podľa premiéra Igora Matoviča je v hre buď ďalšie plošné testovanie alebo tvrdý lockdown, za predpokladu, že by sa ľudia začali správať „drasticky nezodpovedne“, hoci to nepredpokladá. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


Blaha však nevdele konkretizovať či senior, ktorý zomrel v rade na testovanie, išiel na testovanie "dobrovoľne nasilu", lebo sa mohol zľaknúť Matovičovho "vydierania". "Ak áno, za jeho smrť môže priamo Matovič a nijako sa z toho nevyvlečie." píšed Blaha

Blaha polemizuje, že senior "...možno bol obeťou Matovičovej manipulácie a veril, že antigénový test mu pomôže zistiť, či je nakazený. Nie, nedokáže. Aj toto je lož. Matovičovská lož. Antigénové testy nezistia nič o tom, či ste alebo nie ste chorí. Matovič vystavuje seniorov takémuto strašnému riziku úplne zbytočne."

Blaha sa domnieva, že šesťdesiatosem ročný pán z Prešova možno mohol ďalej žiť, keby nestál v nekonečných radoch, v stresujúcej situácii, v ponižujúcich podmienkach. "Možno dnes nemusel umrieť." píše poslanec na Facebooku. "Úplne zbytočná smrť. Iba kvôli Matovičovmu kšeftu s trnavskou firmou, iba kvôli Matovičovej politickej piárovke... Je to strašná tragédia." dodáva.

Kvôli nariadeniam si netestovaní dôchodcovia nemôžu vybrať ani dôchodok na pošte.  
Nariadenia, ktoré vláda presadila po celoplošnom testovaní, žiaľ ovplyvňujú bez ich zavinenia aj tie najzraniteľnejšie skupiny. Zdá sa, že s „hnusobou“ vylieva z vaničky Matovič nielen demokraciu, ale i zdravý rozum. Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Petra Demková


Koľko ľudí ešte bude musieť tragicky zomrieť, kým Matovičovi na dvere zaklope NAKA? Koľko ľudí zomrie, kým ho niekto bude stíhať za to, ako v lete podcenil situáciu? Koľko ľudí zomrie kvôli tomu, že sa nakazia pri jeho podvodnom testovaní? Koľko obetí prinesie jeho marketingová šou? Koľko ľudí zomrie kvôli odloženým operáciám? Koľko ľudí zomrie kvôli nemu? kladie verejne otázky rozhorčený politik.

"Ja viem, obete Matoviča nie sú novinári, takže bratislavské kaviarne sa do ulíc nevylejú - na senioroch im predsa nezáleží, nie? Hnus..." rozhorčuje sa vo svojom statuse a prikladá aj svoje vyjadrenie úprimnej sústrasti pozostalým do Prešova. "Dúfam, že Matovič je so sebou spokojný. Ľudia umierajú a on sa ďalej vysmieva celému národu... Príde na psa mráz. Už skoro." odkazuje Blaha.

"Príde i prísť musí ten veľký deň súdu a za stôl zasadne pravda môjho ľudu." končí svoj status poslanec Ľuboš Blaha.

"Matovič je patologický klamár a nebezpečný manipulátor", tvrdí Chmelár
Komentár Eduarda Chmelára Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Prevzatý článok