Maradona po operácii mozgu "chytil absťák". Je to s ním ťažké, tvrdí lekár
08 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Legendárny futbalista Diego Maradona musí kvôli komplikáciám po operácii mozgu zostať ešte niekoľko dní v nemocnici, informuje portál Aktualne.cz.


Podľa svojho osobného lekára Leopolda Luqueho býva šesťdesiatročný Argentínčan chvíľami zmätený v dôsledku abstinencie. Kvôli abstinenčným príznakom je pod sedatívami a čaká ho neupresnená odvykacia kúra.

"Domnievame sa, že musí podstúpiť odvykaciu liečbu. Bude to pár dní trvať," uviedol Luque, ktorý je zároveň neurochirurg a Maradonu v utorok operoval.

Maradona je Boh: Talianska televízna moderátorka vzdáva poctu nástennej maľbe Maradonu
Atraktívna televízna moderátorka Floriana Messinová vzdala poctu bývalému argentínskemu futbalistovi Diegovi Maradonovi, ktorý si so svojim klubom Neapol získal idolský štatút a priviedol ich k úžasným úspechom na konci 80. a začiatkom 90. rokov,... Čítať ďalej
26 | 06 | 2020 | Marek Molnár


Novinárom dnes Luque povedal, že Maradonu museli kvôli abstinenčným príznakom lekári utlmiť liekmi. "Je pod sedatívami, ktoré by mali pomôcť uľahčiť proces abstinenčných príznakov. S Diegom je to naozaj veľmi ťažké. To si ani neviete predstaviť. Snažíme sa byť silnejší ako on," uviedol Luque.

Maradonu vraj musia v nemocnici držať proti jeho vôli. "Chce odísť, ale zostane. Toto je jeden z tých okamihov, kedy sa Diegovi musí povedať nie," dodal lekár.

Majster sveta z roku 1986 má za sebou dlhú históriu závislosti na drogách a alkohole. "Čo sa týka kokaínu, je Diego úplne čistý. Ale s alkoholom máva recidívy," povedal Luque v júni.

Messi aj Maradona sú génovia, ale len Diego vyhral majstrovstvá sveta, vraví Wenger
Obaja sú z Argentíny, z futbalu vedia takmer všetko a ľudia ich milujú. Lenže medzi hviezdou minulosti Diegom Maradonom a súčasným najlepším hráčom sveta Lionelom Messim je niekoľko podstatných rozdielov. Porovnať sa ich rozhodol niekdajší skvelý... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | SITA


Pár hodín pred tým, než hovoril o nutnosti odvykacej kúry, si pritom Luque pochvaľoval, ako dobre sa Maradona po odstránení krvnej zrazeniny z mozgu zotavuje. Mienil, že by mohol byť čoskoro z nemocnice prepustený.

"Diego žartoval, robil vtipy. Som nadšený, som šťastný, že ho vidím v takom stave," povedal Luque novinárom v stredu. Maradonu operoval po tom, čo u neho vyšetrenia v nemocnici odhalili subdurálny hematóm. Podľa lekára nemá bývalý hráč Neapola, Barcelony či Bocy Juniors žiadne neurologické poškodenie.

Maradona oslávil minulý piatok 60. narodeniny. Pri krátkej ceremónii na štadióne tímu Gimnasia y esgrima v La Plata, ktorý od vlaňajšieho septembra trénuje, pôsobil choro a unavene a ani nezostal na zápas.



V pondelok bol prijatý na kliniku Ipensa v La Plata kvôli tomu, že bol dehydrovaný, zoslabnutý a chudokrvný. V nemocnici mal pôvodne ostať len tri dni na pozorovanie, ale po tom, čo vyšetrenie odhalilo hematóm v mozgu, podrobil sa akútnej operácii.

Maradona strávil v minulých rokoch v nemocniciach veľa času, často v dôsledku svojho búrlivého životného štýlu, ktorý ho sprevádzal už od čias aktívnej kariéry. V roku 2004 bol napríklad v nemocnici so srdcovými a dýchacími problémami súvisiacimi s užívaním kokaínu.

Neskôr sa dvojnásobný majster talianskej ligy s Neapolom podrobil odvykacím kúram kvôli závislosti na drogách a alkohole. Vlani v januári bol hospitalizovaný s vnútorným krvácaním do brucha.

Cristiano Ronaldo je z toho konečne vonku: Bol jeho pozitívny test sfalšovaný?!
Futbalový útočník Cristiano Ronaldo už nie je pozitívny na Covid-19. Informoval o tom web Juventusu Turín, podľa ktorého sa uzdravil po devätnástich dňoch. Päťnásobný najlepší futbalista sveta chýbal talianskemu klubu v štyroch zápasoch, ten bez... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Timotej Dudka