Messi aj Maradona sú génovia, ale len Diego vyhral majstrovstvá sveta, vraví Wenger
03 | 05 | 2020 I SITA

Obaja sú z Argentíny, z futbalu vedia takmer všetko a ľudia ich milujú. Lenže medzi hviezdou minulosti Diegom Maradonom a súčasným najlepším hráčom sveta Lionelom Messim je niekoľko podstatných rozdielov. Porovnať sa ich rozhodol niekdajší skvelý francúzsky tréner Arséne Wenger.


"V Maradonovi vždy bolo čosi magické. Bol futbalový génius so svojím vlastným svetom. Fanúšikovia ho milovali aj napriek hlúpostiam a výstrelkom, ktoré sprevádzali jeho kariéru. Každý chcel byť ako Maradona, lebo bol pravý, autentický," uviedol vo svojom chválospeve dlhoročný kormidelník londýnskeho Arsenalu pre beIN Sports a ešte dodal: "Maradona bol taký populárny, že ľudia mu odpustili aj jeho ´Božiu ruku´ z majstrovstiev sveta v Mexiku 1986, kde napokon Argentína získala titul. Pritom keď niečo podobné neskôr predviedol Francúz Thierry Henry v súboji s Írskom, stal sa terčom verejného lynču."

Na druhej strane 70-ročný Wenger o čosi kritickejšie zhodnotil Messiho. "Je zvláštne, že Argentína má dlhodobo najlepšieho futbalistu na svete a stále s ním nezískala titul majstra sveta. Zdá sa, že aj sám Messi vie, že kým s reprezentáciou neuspeje na svetovom šampionáte, stále zostane v tieni Maradonu. Aby dosiahol absolútne uznanie, potrebuje vyhrať majstrovstvá sveta," zamyslel sa Wenger.

Muž s prezývkou "Le Professeur" nepochybuje o tom, že Maradona aj Messi sú futbaloví géniovia, ale mladší z oboch Argentínčanov skôr na klubovej úrovni. "A okrem toho sú povahovo absolútne rozdielni. Zatiaľ čo Diego je spoločenský a otvorený, Leo zasa pokojnejší až utiahnutý. Nepovie toho veľa," dodal Wenger.

13. dôchodky budú, deklaroval Boris Kollár
Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) deklaroval podporu sociálnych opatrení a vyplácanie 13. dôchodkov. Podpredseda Smeru-SD Richard Raši ocenil, že sa nezrušili vlaky zadarmo pre dôchodcov. Uviedli to v nedeľnej diskusnej... Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | TASR