Škrtel medzi náhradníkmi, do tímu SR sa vrátili Hubočan a Weiss
03 | 11 | 2020 I tasr

Slovenský futbalista Tomáš Hubočan sa vrátil do reprezentácie. Dočasný tréner národného tímu Štefan Tarkovič nominoval 35-ročného krajného obrancu na finále baráže EURO 2020 proti Severnému Írsku, ktoré sa odohrá 12. novembra o 20.45 SEČ v Belfaste.


V kádri na duel v Severnom Írsku a zápasy Ligy národov so Škótskom (15. novembra o 15.00 h v Trnave) a Českom (18. novembra o 20.45 h v Plzni) figuruje aj krídelník Slovana Bratislava Vladimír Weiss, medzi náhradníkmi je stopér tureckého Basaksehiru Martin Škrtel. Súčasťou 19-členného výberu je aj jeho nástupca v úlohe kapitána Marek Hamšík, opäť však bude chýbať zranený brankár Martin Dúbravka. Naopak, do tímu sa po prekonaní koronavírusu vrátil stopér Milan Škriniar.

Tarkovičova nominácia nie je konečná, pre neistú pandemickú situáciu bude výber priebežne dopĺňať, kompletné 25-členné mužstvo chce mať najneskôr v sobotu. Zatiaľ mu chýbajú pre karanténu šiesti hráči - Dušan Kuciak, Denis Vavro, Lukáš Haraslín, František Plach a Samuel Mráz, Jaroslavovi Mihalíkovi chýba kontrolný test. "Žijeme v špecifickej dobe, veci, ktoré platia dnes, nemusia platiť ani o dva dni. Preto sme sa rozhodli postaviť nomináciu takto. Pôvodne sme chceli nominovať 22 hráčov a troch brankárov, napokon sme sa rozhodli pre 19 hráčov, ostatných budeme dopĺňať podľa vývoja situácie," povedal na utorkovej tlačovej konferencii Tarkovič.

Návrh novely zväčšuje okruh žiadateľov i využitia peňazí Fondu na podporu športu
Prostriedky verejnoprávneho Fondu na podporu športu by mali pomôcť aj pri výstavbe, modernizácii a rekonštrukcii športovej infraštruktúry národného významu a športovej infraštruktúry. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR


Škrtel sa ocitol medzi náhradníkmi pre zdravotné problémy. Ak pominú, aj on sa rovnako ako Hubočan a Weiss vráti do reprezentácie. "Škrtel sa zranil v poslednom zápase, má problémy so stehenným svalom. Nevieme, ako sa to bude vyvíjať, ak bude v dobrom stave, chceme ho donominovať," uviedol tréner SR. S návratom do reprezentácie súhlasil aj Adam Nemec z Dinama Bukurešť, ten sa však napokon ospravedlnil: "Adam má momentálne problémy v klube, nie výkonnostné, ale skôr sociálne. Hoci hráva, situácia v jeho klube nie je optimálna a nie je presvedčený, že by tímu pomohol. Ja som to akceptoval."

Škrtel, Hubočan i Nemec ukončili reprezentačnú kariéru vo februári 2019 po príchode trénera Pavla Hapala. Tarkovič po príchode na slovenskú lavičku avizoval, že pri skladaní tímu na kľúčový duel so Severným Írskom sa pokúsi zlanáriť aj bývalých hráčov: "Povedal som pri nástupe do funkcie, že oslovím všetkých, ktorí sú na takej úrovni, aby mohli reprezentácii pomôcť a dokážu odohrať dobrý zápas. Preto som oslovil aj hráčov, ktorí oficiálne ukončili reprezentačnú kariéru."

Petr Čech oznámil návrat z brankárskeho dôchodku. Nosiť bude číslo po ďalšej legende
Medzi stovkami mien sa na súpiske londýnskej Chelsea objavilo meno, ktoré zarazilo takmer všetkých - Petr Čech. Hoci ihneď zaznelo, že sa jedná iba o provizórium kvôli vyčíňaniu koronavírusu, anglickí novinári pripomínajú, že český reprezentant má... Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Timotej Dudka