Karel Gott pred svojim skonom poradil blízkemu priateľovi, ten teraz oslavuje úspech!
27 | 10 | 2020 I Timotej Dudka

Karel Gott sa okrem spevu roky naplno venoval aj maľbe, čo bol jeho veľký koníček. Posledné mesiace vážnej choroby už síce majster štetec do ruky nevzal, poradil však svojmu manažérovi nápad, ktorý teraz oslavuje úspech, informuje portál Šíp.


Karel Gott začal pred rokmi maľovať iba z rekreačných dôvodov, vtedy vôbec netušil, že sa jeho diela raz budú predávať za milióny korún! Obrazov namaľoval niekoľko desiatok, vždy ich však len daroval priateľom, rozhodne ich netvoril s účelom ich následného predaja. Po jeho smrti sa však cena za jeho maľby niekoľkokrát znásobila!

Hoci sa Gott ku koncu života už svojmu hobby nevenoval, cez to umenie stále miloval a dokonca rozdal rady, ktoré majú teraz doslova cenu zlata!

Karel Gott mal hviezdnu kariéru nielen v Česku a na Slovensku, ale aj za hranicami. Konkrétne v Nemecku mal spevák rovnakú slávu ako vo svojej rodnej krajine.

Kedy zaznie utajovaný vianočný duet Karla Gotta a Richarda Krajča prvýkrát?
Už v novembri prvýkrát zaznie spoločný duet Karla Gotta (†80) a Richarda Krajča (43), ktorý bol až doteraz utajovaný. Speváci ho naspievali vlani v januári a okrem najbližších o tom nemal nikto ani tušenia. Ivana Gottová (44) teraz o duete... Čítať ďalej
23 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


A vzhľadom k veľkému úspechu musel mať Gott aj zahraničného manažéra, ktorý sa staral o koncerty a ďalšie pracovné záležitosti.

Wolfgang Kaminski pracoval pre Karla Gotta mnoho rokov a bol to práve on, kto bol zahraničným manažérom zlatého slávika. Títo dvaja však okrem pracovných vzťahov mali aj rovnaký koníček, umenie!

Kaminski pred pár dňami priznal obrovský úspech, za ktorý vraj môže Gott, a jeho rada!

Karel Gott a jeho prvé turné na Slovensku: Slováci ho veľmi neprijali, mal výrazný predkus!
Karel Gott sa zapísal do srdca miliónom divákov a to nielen v Česku, ale doslova po celom svete. Slovenská herečka Maja Velšicová však na začiatky Zlatého Slávika spomína s ľahkými rozpakmi, píše portál Šíp. Čítať ďalej
22 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Pár týždňov pred svojím skonom dal Karel Gott svojmu manažérovi Kaminskému veľmi cennú radu. Vtedy sa zamestnanec speváka spýtal, či by nemal nejaký nápad na obraz!

„Spýtal sa ma, na čom pracujem. Hovoril som o tom, že hľadám tému k pádu Berlínskeho múru, od ktorého uplynulo 30 rokov. Vnukol mi myšlienku urobiť netradičnú vlajku zjednoteného Nemecka,“ prezradil Kaminski pre Blesk.cz a potvrdil, že skutočne dielo dorobil a dokonca ho výhodne predal!

Obraz inšpirovaný myšlienkou Gotta kúpil od bývalého manažéra nemecký parlament Bundestag! „Karel by čumel,“ dodal dojatý Kaminski.

Bývanie bez hypotéky. Kto by nechcel? Inšpirujte sa!
25 | 10 | 2020 | Timotej Dudka