Otrasné: Otec tyran malého Martinka (5) chce ísť na slobodu. Chlapčekovi vraj neublížil
07 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Otrasný prípad malého Martinka z Hronca šokoval ľuďmi na Slovensku ešte vlani v decembri. Jeho otec, útočník, vtedy skončil vo väzbe. Dnes sa z nej pokúsil dostať.


Hrôza, ktorú by nedokázalo spraviť ani zviera. To, čo musel prežiť pri svojom otcovi malý Maťko (5) z Hronca pri Brezne by nechce zažiť zrejme nikto. Bitka, akú dostal od neho v pondelok 25. novembra 2019 ale skončila takmer tragicky. Malý chlapček ležal v kritickom stave v banskobystrickej detskej nemocnici, kde mu až dvakrát operovali hlavu a ležal v nej dlhé mesiace. Chlapčekov otec Marek skončil vo väzbe kde je už desať mesiacov. Teraz sa pýta na slobodu.
„Unikátna“ otcova výhovorka

V tom čase štvorročný Martinko po brutálnej bitke strávil v nemocnici dlhé mesiace, kde ho operovali a bol aj v umelom spánku. Zdroj: Archív babka Jana


Týranie a bitie chlapčeka, ktorá má ešte troch súrodencov, sa to dialo za múrmi domu v Hronci, kde rodina bývala v prenájme. Malý Martinko skončil vyčíňaní otca v nemocnici, v takom vážnom stave, že sa lekári spočiatku nechceli vyjadriť ani o jeho prognózach. Hoci hneď hovorili o týraní, jeho otec polícii tvrdil, že naňho spadli dvere. Dieťa po dlhej a náročnej liečbe teraz býva u starej mamy, ktorá sa o neho starala aj pred osudným útokom, ale súd chlapčeka zveril jeho rodičom.
Brutálna bitka aj rok predtým

Malý Martinko ležal po brutálnom útoku otca v umelom spánku s opuchnutou polovicou tváre a modrinami na pleciach aj na nohách. „Je to hrôza, aká sa nedá ani opísať,“ povedala krátko po brutálnom útoku so slzami v očiach chlapčekova babka, u ktorej bol po zverení súdom do júna 2019. Jeho otec ho totiž brutálne zmlátil aj rok predtým, 18. decembra, po čom chlapča tiež skončilo s vážnymi zraneniami v breznianskej nemocnici.

Otrasné! Sériovému vrahovi zo Zliechova zatiaľ dokázali tri vraždy. Pribudnú aj ďalšie obete?
Údajného vraha Miroslava Lehockého posiela polícia a prokuratúra pred súd za tri vraždy. Svoje obete mal škrtiť, rozporciovať a napokon spáliť. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Marek sa snažil prezentovať ako milujúci otec, synčeka Martinka ale neustále týral a bil. Zdroj: FB/Marek Kupec


"Okresný súd Brezno dňa 4. januára 2019 vydal neodkladné opatrenie, ktorým bol maloletý odovzdaný do starostlivosti starej matky. Zároveň bola navrhovateľke uložená povinnosť podať návrh na zverenie maloletého do náhradnej osobnej starostlivosti. Dňa 10. 6. 2019 súd návrh starej matky na zverenie maloletého do náhradnej osobnej starostlivosti zamietol a s účinnosťou od 10. júna 2019 bol maloletý zverený do osobnej starostlivosti rodičov. Voči uvedenému rozhodnutiu strany konania odvolanie nepodali, preto toto rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 11. júna 2019,“ uvádza v stanovisku Krajského súdu v Banskej Bystrici jeho hovorkyňa Nina Uhrovičová. Zarážajúce však je, že si nikto z jeho okolia nevšimol, že otec ho takmer pravidelne mláti.

 
Babka o bití vnuka vedela

Dom, v ktorom Martinko so svojimi rodičmi a tromi súrodencami býval je teraz prázdny. Autor Jozef Uhlárik st.


Zrejme jediná, ktorá vedela o bití malého Martinka bola jeho babka Jana. „On sa otca strašne bál. Vždy, keď ho videl sa doslova roztriasol. Keď bol u nás ani sa mu nechcelo vracať domov a zakaždým veľmi plakal. Zrejme vedel, čo ho tam čaká,“ povedala s chcejúcim sa hlasom a dodala: „Raz, keď sme spolu pozerali televíziu a v nej sa bili palicami, Maťko mi povedal, že otec aj jeho takto bije. Vraj ho silno udiera po chrbte“. Napriek upozorneniam babky Jany jej dcéra a Maťkova mama na brutálneho otca sociálku z obavy pred ním ani raz nezavolala.

 

Neuveriteľné! Sedmročné dievčatko prosilo lekárov, aby ho nechali zomrieť. Dôvod vás šokuje
Iba sedemročné dievčatko sa nechcelo vrátiť domov a radšej prosilo o smrť. To všetko len preto, že už nezvládalo znášať týranie od svojich príbuzných! Čítať ďalej
23 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Sudca žiadosť zamietol

Polícia po poslednom vyčíňaní na Martinkovi odviezla Mareka do cely kde je už 10 mesiacov. Zdroj: FB/PZ BB


Marek sa z väzby pokúsil dostať a súd požiadal o prepustenie na slobodu keďže sa cíti byť nevinný. „Obžalovaný prostredníctvom svojho obhajcu podal návrh na prepustenie z väzby lebo mal za to, že dôvody väzby v tomto štádiu konania odpadli,“ informoval Marekov obhajca Peter Múkera. V pondelok ráno ho podľa TV JOJ ho eskortovali na Okresný súd v Brezne. Sudca ale jeho žiadosť o prepustenie zamietol a neprijal ani jeho sľub. „Obžalovaný vo výpovediach povedal, že sa cíti nevinný a skutok nespáchal,“ vyjadril sa ďalej obhajca Múkera.

 

Sme rodina sa zaujíma o prípad týraného chlapčeka. Podľa nich zlyhal štát
Sme rodina myslí srdcom a pomáha. Čítať ďalej
30 | 01 | 2020 | Peter Bachan

Mama zmizla nevedno kam

Rodičia Monika aj Marek sa síce tvárili ako ideálny pár, ktorý s láskou vychováva svoje štyri deti, v prípade malého Martinka bola ale opak pravdou. Zdroj: FB/Marek Kupec


Kde je Martinova mama nikto v obci nevie. Dom, kde bývali je teraz prázdny. Martinkovi traja súrodenci skončili v starostlivosti štátu. „Dom je opustený, bez elektriny, nepredpokladáme, že by sa tam niekedy ešte zdržiavali, nevieme kde sú a o deti sa postarala sociálka,“ povedal TV JOJ starosta obce Bohuslav Nemky. Polícia vyšetrovanie prípadu ukončila a obžalovaného čaká súd. „Túto vec sme riešili ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby a tiež ako zločin ublíženia na zdraví,“ uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. „Pokiaľ by bol uznaní za vinného, tak mu hrozí trest odňatia slobody 7 až 15 rokov,“ dodal Marekov obhajca.

 

 

 

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.