Ruský Suchoj SU - 27 popreháňal nad Baltským morom nemecké a švédske vojenské lietadlá
07 | 10 | 2020 I Ivan Brožík

Suchoj si svoju úlohu splnil, k narušeniu hraníc vo vzdušnom priestore Ruskej federácie nedošlo.


Celý let ruskej stíhačky Su-27 prebiehal striktne v súlade s medzinárodnými pravidlami pre využitie vzdušného priestoru. Uskutočnil sa preto, lebo vzdušná kontrola nad neutrálnymi vodami Baltského mora odhalila dva vzdušné ciele blížiace sa k štátnej hranici Ruskej federácie. O incidente informoval portál kp.ru.

Na identifikáciu dvoch vzdušných cieľov a zmenu ich letového kurzu bola protivzdušnou obranou Baltickej flotily do vzduchu vyslaná stíhačka SU - 27. Jej ruská posádka označila vzdušné ciele ako hliadkové lietadlo nemeckého námorníctva AP-3C Orion a prieskumné lietadlo Gulf Stream švédskeho letectva.

Po tom, čo lietadlá Nemecka a Švédska zmenili letový kurz a vzdialili sa od štátnej hranice Ruskej federácie, sa Su-27 vrátia na svoju základňu. Nebolo zaznamenané žiadne narušenie štátnej hranice Ruskej federácie.

Centrum riadenia obrany Ruskej federácie už skôr informovalo, že lietadlá cudzích krajín sa opakovane pokúšajú vykonať prieskum pozdĺž štátnych hraníc Ruska. Naposledy 7. septembra štartoval MiG-31, aby zachytil a odklonil strategické prieskumné lietadlo RC-135 britských vzdušných síl.

Dve stíhačky Su-27 "odprevadili" F-16, ktorá letela k ruskej hranici (VIDEO)
Dvojica ruských stíhacích lietadiel Su-27 rýchlo ukončila rutinný cvičný let, aby sprevádzala belgické bojové lietadlo blížiace sa k štátnej hranici, informuje portál RT. Čítať ďalej
26 | 04 | 2020 | Marek Molnár