NATO robí z Európy terč jadrového útoku
11 | 08 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Zlyhanie projektu NATO predpovedal kedysi aj spolutvorca oslobodenia Európy v závere Druhej svetovej vojny a neskorší americký prezident Dwight Eisenhower.Uviedol portál Polit.info.


Ďalšia existencia NATO po páde Sovietskeho zväzu stratila zmysel. Teraz jej pokračovanie naopak ohrozuje Európu a robí z nej terč jadrového útoku.


Už niekdajší americký prezident a šéf oslobodzovacích západných vojsk počas Druhej svetovej vojny Dwight Eisenhower kedysi prezieravo predpovedal zlyhanie celého projektu NATO. Bolo to pritom ešte v roku 1951.


Povedal, že k tomu dôjde, ak sa americké jednotky poskytujúce obranu Európe, nestiahnu domov po desiatich rokoch.


O 70 rokov neskôr to vyzerá tak, že sa nemýlil. Americké jednotky zostali v Európe. A USA využili pád socialistickej Varšavskej zmluvy v roku 1991 na rozšírenie NATO na východ. Čo v podstate znamená presun až ku hraniciam s Ruskom.


A rozširovanie NATO stále pokračuje. Zjavným cieľom je podľa portálu Contra Magazin postupné obkľúčenie Ruska od západu a juhozápadu. NATO sa totiž plánuje rozšíriť o kaukazské republiky. Tak, ako to predtým urobilo s krajinami Balkánu.


Nemecká diplomacia volá po dialógu s Moskvou
Minister zahraničných vecí Nemecka Heiko Maas je presvedčený, že s Kremľom sa doslova "musia" viesť rozhovory o témach, ako je Líbya, Bielorusko a východná Ukrajina. Chce o tom diskutovať aj v Moskve, počas svojej aktuálnej návštevy Ruskej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2020 | Ivan Brožík