Manželom, ktorým odobrali zbrane za to, že bránili svoj pozemok, ponúkol miestny obchod zadarmo novú zbraň
13 | 07 | 2020 I Marek Molnár

Manželskému páru Markovi a Patricii McCloskeyovým, ktorý je neslávne známy tým, že vytiahol zbrane na demonštrantov Black Lives Matter, teraz miestny obchod so zbraňami ponúkol zadarmo zbraň AR-15 potom, čo mu ju polícia zabavila, informuje portál RT.


"Tento pár urobil to čo mal, aby ochránil svoj súkromný majetok, pretože ich pozemok bol narušený. Videl som videá a niektorí z týchto takzvaných demonštrantov nosili strelné zbrane a jasne prelomili bránu, aby mohli vtrhnúť na ich súkromný pozemok,“ prehlásil majiteľ obchodu Alien Armory Tactical v príspevku, ktorý bol zverejnený na Facebooku.

Ďalej ponúkol páru nielen bezplatne zbraň AR-15, ale aj bezplatný „taktický výcvik“.

V následnom príspevku nazval manželský pár „veľkými Američanmi“ a dodal, že ostatní v odvetví strelných zbraní ho kontaktovali, pričom prehlásili, že chcú páru darovať zbrane a strelivo.

Desivé video policajných áut NYPD, ktoré prerážajú davy demonštrantov
Dvojica vozidiel NYPD sa vrhla proti davom Newyorčanov, demonštrujúcich vrámci celonárodných protestov, vyvolaných smrťou Georga Floyda rukami polície. Podľa RT k incidentu došlo v Brooklyne . Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič


Po videu z 28. júna, kde je možné vidieť manželský pár, ako vytiahol zbrane pred svojim domom na demonštrantov, polícia dostala príkaz na prehliadku, aby im zabavila zbrane. V piatok polícia zabavila pušku, ktorú Mark McCloskey držal vo videu, ktoré sa stalo hitom na internete. Doteraz však neboli vznesené žiadne trestné obvinenia.

Patricia McCloskeyová vysvetlila, že ona a jej manžel boli prinútení, aby vyšli zo svojho domu a ukázali demonštrantom, že majú zbrane. Dodala, že odvtedy sa cítia povinní najať si súkromnú bezpečnostnú firmu, aby sa cítili bezpečne vo svojom dome.

Pri útokoch Talibanu v Afganistane zomrelo deväť civilistov
Šesť ľudí zahynulo a ďalších 12 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste, ku ktorému došlo v sobotu v provincii Ghazní na juhovýchode Afganistanu. Explózia zasiahla okoloidúci mikrobus. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR